torstai 28. toukokuuta 2015

VOI(n)HYV(in)!

Jeesus miten paljon voikaan yhdet kokeet jännittää! Ehkä siksi että rally-VOI:ssa tuli viimein semmoisia liikkeitä joita ei oltu jo valmiiksi treenailtu tokon puolella, ja siksi että mulla nyt on vähän huonoja kokemuksia toko-VOI -kokeista. Edellisenä päivänä kivisti vatsaa ja koepaikalla mietin että ehtisiköhän nämä hurtat vielä myydä jollekulle vastaantulijalle. :D 

Pyörähdys ihan missä sattuu kylttiin nähden

Aamulla kävin Ykän ja Vean kanssa pitkällä lenkillä - olen huomannut että Ykälle se on melkeinpä pakko tehdä alle ennen kisoja, Vean kanssa oli vähän kiikunkaakun että väsyykö se liikaa. Koepaikalla ilmoittautumisen ja ratakartan kauhistelun (no okei, vain yksi liike joka vähän hirvitti, koska ei oltu treenattu sitä YHTÄÄN - 270 asteen käännös oikealle koira oikealla puolella seuraten) jälkeen otin Vean tutustumaan mestoihin. Koe oli jääkiekkokaukalossa ulkona, ja lämpöä oli melkoisesti. Jääkiekkokaukalo olikin erinomainen juttu, koska sitten Vean ei tarvitsisi kestää kuin sitä yhtä kentällä olevaa häiriökoiraa. Vea olikin melkoisen naatti eikä sen kanssa saanut oikein semmoista kivaa tekemisen makua, mutta ainakin se oli koiravilinässä iisisti eikä ottanut hulluja kieppejä mistään. Ykänkin kanssa on jo todettu, että mieluummin menen tyytyväisen lahnan kuin kiljuvan, joka paikkaan sinkoilevan ja mahdollisesti kentältäkin lentävän sähikäisen kanssa kehään. Vean kanssa olin myös maalaillut sellaisia kauhukuvia, että se haukkuu koko käytösruudun ajan ja että pahimmassa tapauksessa se ei pysy paikallaan jos radalla oleva koira tulee liian lähelle. Panikoin vähän ja laitoin Vean autoon lepäilemään. Ykän kanssa käytiin myös vähän pyörähtämässä huudeilla ja kokeilemassa että saisiko sitä 270 asteen käännöstä ees mitenkään järkevästi vedettyä hatusta, mutta eihän sitä saanut. Ykä oli kyllä hyvällä mielellä ja hyvässä vireessä, se oli hyvä.

Rata oli suht simppeli, tuomarina Heikki Palosaari. Käytösruutu koekartasta poiketen maalin lähellä, koska rata oli aivan tolkuttoman tiivis eikä tuohon väliin olisi kyllä mahtunut mitenkään päin.

Ykän kanssa radalle ja jännitys vain kasvoi kohisten. Jotenkin sain tsempattua itseni liikkeelle ja alku menikin ihan näpsäkästi. Tokalta kyltiltä tuli -3 virhepistettä (tvä = epätarkasti suoritettu tehtävä, Ykän pyörähdykset eivät aina ole ihan hallittuja). Kolmannelta kyltiltä -1 (kontr = kontrollin puute, varmaan se jotain kuumui eteentulossa). Sitten tuli se kammoksuttu 270 asteen käännös oikealle koira oikealla. Sähläsin jotain ohjauksessa ja Ykä peruuttu kylttirykelmän PÄÄLLE, kaatoi kaiken, saaden jonkun peruspaniikkihepulin. Sehän on semmoinen kedon herkkä kukka. Siitä -3 (kyl = kaadettu kyltti) ja -10 (tvä = väärin suoritettu tehtävä). Sain sen kuitenkin siitä mukaan ja hyvään mielentilaan. 14. kyltiltä 2 x -1 (vino, tvä = epätarkasti suoritettu liike). Houkutuksen tötsät kiersin väärin, siitä -10. 2 x saksalainen täyskäännös on ehkä mun lempparikyltti ikinä. Käytösruutu (vieressä istuen) ei mitään ongelmaa, sinne mennessä ois kovasti halunnut moikata käytösruudun valvojaa mutta antoi sitten olla kun oli käskyn alla.
Liikkeestä seisominen ja koiran kierto

Olin ihan varma ettei tuommoisesta perseilystä tule tulosta eikä se olisi oikeastaan juuri haitannutkaan, koska kylttiepisodin jälkeenkin Ykä oli iloinen ja reipas. Se on jo meriitti itsessään. Kun sitten T tuli sanomaan että tulos tuli 71/100pts (aika 1:49;82), ilo oli ylimmillään. Tuomaria nauratti kun kisakirjoja hakiessa huudahdin "JES" kun sain kuulla tuloksesta. Neljän vuoden VOI-epäonni rikottu! "Tosi kiva ohjaaminen, tarkkuutta tilan kanssa."

 Kolmoskyltti ja lentokoneohjaaja


 Hetki ennen 270-katastrofia


Ykän ja Vean välillä oli jokunen koira, joten ehdin vähän hengailla sakun kanssa kentän laidalla. Se oli hyvin nätisti eikä haukkunut kellekään.

Odotellaan lähtölupaa

Kakkoskyltiltä -3 (tvä = epätarkka, miten nää pyörimiset ei vaan onnaa), neloselta -3 (ov = ohjaajavirhe, jotain sähläystä). Veankaan kanssa en saanut mitään järkevää aikaiseksi 270 asteen käännöksessä, mutta niillä mentiin mitä on treenattu. Siitä ei tullut miinuksia, jes! Ysiltä -1 (vino), 14. kyltiltä -10 (tvä = väärin suoritettu tehtävä, ohjaaja vois laskea askeleet kunnolla...). 17. kyltillä hipaisi estettä, siitä -1 (kyl). Kentällä käytösruutuparina portugalinvesikoira, jota vähän kyllä tsiigaili mutta ei sanonut mitään.

Kierähds

Rata suht varmaa suorittamista, Veaksi hyvin löysää mutta ei haitannut minua yhtään. Tällä kertaa kiinnitin ekstrahuomiota siihen että ainaskin kierrän kaikki tötsät oikein. ,Äkkiä rata olikin ohi, koira kiinni ja pyllyrapsuja paljon ennen käytösruutuun siirtymistä. Siinähän se tönötti, rataparina nollakoiradobberi, jota katseli välillä aika tiiviisti mutta lopetti kun juttelin. Dobberi jotain töhötti houkutuksessa ja siinä Vea haukahti kerran, mutta heti sen jälkeen valvoja sanoi "aika". Käskin Vean maahan ja rapsuttelin sitä siinä kehuen rauhallisesti, hyvin meni. 80/100pts (aika 1:45;19). Hitsi, jos en olisi itse mokannut yhtä kylttiä, olisi ollut jo aikamoiset pisteet! Mutta ensi kerralla sitten muistan saletisti. "Tyylikästä menoa. Vähennys (-2 pistettä kokonaisvaikutuksessa) jatkuvasta merkistä oikealla seuratessa."

270 oikealle koira oikealla ja puolenvaihto jalkojen välistä, en mä ainakaan nää mitään jatkuvaa käsiapua...

 
 En minkäänlaista


Nyt jää rallittelut hetkeksi tauolle, katotaan sit kisaamista uudelleen heinäkuussa. Kesäkuun puoleenväliin asti vain tokoillaan. Sen jälkeen otetaan oikealla oikealle pyöriminen oikein teho-opiskeluun. Nika oli viime hierontakerralla niin jumissa että se on nyt treenitauolla kaikesta muusta paitsi paimennuksesta, jossa T sitä käyttää. Oma steriloitiin perjantaina, joten sekin ottaa iisisti.

2 kommenttia:

  1. Onnea hyvin menneestä kisasta! :) Me oltiin samassa kokeessa.

    VastaaPoista
  2. Huomasinkin itse asiassa, kun selailin listoja! Teilläkin meni hirveän hyvin, onnittelut takaisin :)

    VastaaPoista