maanantai 19. maaliskuuta 2012

Ei se ota jos ei annakaan

Jonkun käsittämättömän aivopierun ansiosta ilmoitin Ykän kesäkuun hakukokeisiin.

EI JÄNNITÄ YHTÄÄN, MIKSI JÄNNITTÄISI

Mutta periaatehan on se, että kokeisiin mennään kokeilemaan. Vaikka se koulari ois aina kiva, niin nyt menen kyllä hakukokeisiin ihan täysin testaamaan mitä tapahtuu. Että siltä kannalta .

Noniin, elikkäs hakutreenejä jahka ne alkavat sekä mahdollinen tottisseminaari huhtikuun lopulla. Sinne sijoittuu myös mahdollinen VOI-koe, eli ryhmätokotreenejä jahka alkavat. Ja ampumaradan lähistölle jossain välissä siten, että Ykä saa leikkiä Kane-holskun kanssa.

Siinäpä se.

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Ei yötreenin voittanutta, osa II

Toissayönä jälleen parkkihallitreenejä, mikäs siellä treenatessa kun on tilaa, valoa ja lämpöä. Ainakin kivempaa kuin ulkona jossain lätäkössä, vaikka ryhmätreeneissähän me ollaan treenattu vaikka ukkosmyrskyssä.

Viime yön aiheita olivat:

- Piilopaikkamakuu 4min 15s, jes! Lonkalla, ei haittaa.
- Metallinouto hetsaten ja pannasta kiinni pitäen. Eli hetsaus > heitto > koiraa kauemmas > lisähetsaus ("missä se on, mihin meni, tuo tuo") > koirasta irti ja käsky "TUO". Meillä on tässä ollut ongelmana palautuksen hitaus, joten keskityin siihen. Pidot pystyyn ja pallo esiin kun koira tarttuu kapulaan ja lähtee tulemaan kohti > heti kun saan kapulasta kiinni pallo lentää taa. Toisella yrittämällä saatiin oikein ekstranopea palautuslaukka, mahtavaa.
- Ruutu pidennetyllä seuraamisella, kun poikitti. Myöhemmin siirsin magneettipalloa vähän taaksepäin, auttoi.
- Seuruutusta lasioven heijastuksesta paikkaa katsoen, palkka suoruudesta.
- Tunnari. Kyllä se niin on, että ohjaajan täytyy muistaa joka kerta ottaa uusi kapula hajustettavaksi. Vanhaa ei saa missään nimessä käyttää edes kahta kertaa peräkkäin. Ykä alkaa muuten etsiä sitä vahvemman hajun omistavaa kapulaa, ja pudottaa oikean kun ei ole varma onko se sitten kuiteskaan se haluttu. Rinkimuodostelma on edelleen vaikeampi kuin rivi, vaikka rivissä oiskin 10kpl kapuloita.
Pointsit kuitenkin siitä, että menee nykyään vauhdilla kapuloille, mutta haistelee silti tarkasti ja miettien.

Oman kanssa paikkamakuuta, 2 x 30s 15m etäisyydellä. Hiffaa sekin nopeasti, noin yksinkertaiseksi eläimeksi.

Nyt on ulkona ihan superihana sää, kevät tulee! Aamulenkkikin venyi melkein kahdeksaan kilometriin.

perjantai 16. maaliskuuta 2012

Ei yötreenin voittanutta

Jopas syttyi koiralla palo silmiin, kun laitoin treeniliivin päälle ensimmäistä kertaa valehtelematta kuukausiin. Pakkasin tokokimpsut ja -kampsut laukkuun ja suuntasin yötreenaamaan alakerran parkkihalliin. Päivemmällä oltiin kävelty reipas 8km lenkki osin vapaana rälläten, mutta eihän se nyt näy holskussa (tai sheltissä sen puoleen) missään. Ensin Oma kiinni odottelemaan ja Ykä "ODOTA"-käskyllä istuksimaan sillä välin, kun laitoin ruudun kuntoon. Ruutuun namikansi perinteen mukaisesti. Valmistelujen jälkeen hain Ykän, ja tehtiin 4min piilopaikkamakuu siten, että ruutu oli koirasta ~15m etuviistoon. Pysyi hienosti, suorana. Pitkiä paikkamakuita pitää tehdä nyt enemmän, koska ne ovat jääneet hyvin vähäiselle huomiolle. Aktiivisia pikkutokoiluja on helppo tehdä vaikka lenkin yhteydessä, mutta kuka sitä nyt huvikseen jaksaa montaa minuuttia kykkiä jossain puskassa? Nii.
Palkkauksen jälkeen hain kilon noutokapulan ja viskasin sen ihan tahallani ruudun viereen. Eikä mitään ongelmaa, nopealla laukalla kapulalle ja vähän hitaammalla takaisin. Jes! Hyppyestettä en jaksanut askarrella mistään, joten tehtiin ihan tasamaana. Seuraavaksi se ihana ruutu, joka meni tosi hienosti. Loppuseuruutuksessa piti vähän seuruuttaa pidempään, kun poikitti niin pahasti, mutta pääsin lopulta palkkaamaankin.

Sitten tunnarit. Tein kaksi neljän kapulan riviä ~1,5m päähän toisistaan. Toisessa oli pelkkiä vieraita ja toisessa yksi oma. Lähetys 15m päästä. Haisteli hienosti, tarkisti väärän rivin mutta palasi lääppimättä oikean luokse. Nosti oman, mutta näytti vähän epäröivältä joten kannustin ja toi. Tokalla kerralla kannustin vasta kun oli jo tuomassa omaa. Tämän jälkeen vaikeutin hommaa ja laitoin kaikki kahdeksan kapulaa rinkiin. Tämä oli jo haastava; Ykä nosti väärän, pudotti itse, haisteli lisää ja toi oikean. Kehuin vähän, mutten palkannut muuten. Tokalla kerralla kehuin heti kun nosti oman ja koira sitten kiikutti sen minulle.

Tässä välissä Ykälle hengähdystauko ja seuruutuksen, perusasennon ja liikkeestä seisomisen alkeita Omalle.

Lopuksi Ykälle kaukoja, jotka olivat himppusen epäpuhtaita ja edistäviä. Onneksi otin kameran kuvaamaan, en minä näköjään silmällä näe milloin koira seisoo viivalla ja milloin ei... lisää videoita seuraa myöhemmin, kun kuvaaja saapuu kuvaamaan.



Liikkeestä seisominen ja maahanmeno nopeita ja täpäköitä - jäi jopa häntä heiluen seisomaan! Minun polskuni, jonka mielestä seisomaan jääminen oli joskus ihan kamala asia.

VOI-kokeisiin viimeistään ensi kuun loppuun mennessä, sanokaa minun sanoneen!

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kevät

Pellolla tehtiin pieniä tokohommia, on muistissa. Luoksetulon pysäytykset, liikkeestä istuminen, peruuttelu, oikea seuraaminen sekä jalkojen välissä seuraaminen, kaek toimii. Kaukoja treenaillaan parin metrin etäisyydeltä milloin mitenkin; pelkillä käsimerkeillä, pelkillä suullisilla käskyillä tai - uusimpana - kuiskauskäskyillä/"huuliltalukuna". "SEISO" ja "ISTU" meinaavat mennä sekaisin kun koira ei kuuntele/katso käskyä loppuun, mutta korjaa asennon heti kun käsky loppuu. Seuruutusta ollaan kokeiltu myös kyykyssä, hauskaa hommaa. Ryhmätreeneihin sitten kun ulkotunnit alkavat, eipä tässä kiire ole.

Minulla on ollut viime päivinä vapaata ja aurinko paistanut, joten ollaan käyty juoksuttamassa koiria paljon. Pallonheitin tulee tarpeeseen, Ykä saa välillä rämpiä ihan kunnolla kun hanki kantaa tyttöjä muttei sitä. Välillä remmilenkkeilyä reput selässä, kerran käytiin kauempana kaupassakin ja Ykä sai kantaa suklaalevyn ja tuorejuuston kotiin.
Tänään kävi remonttimiehetkin kylässä; Ykä oli jo kerran aiemmin niille haukkunut, joten nyt ei mölissyt edes ovikellolle. Miekkoset saivat tulla ja mennä ihan miten tykkäsivät, holsku kävi pari kertaa haistelemassa ja siinä se.

Oma lähtee viikonloppuna kasvattajan luo astutettavaksi; katsotaan milloin tulee takaisin. Molemmat sheltit ovat kyllä nyt niin juoksuisia ettei mitään rotia. Eikä Ykä välitä mitään, hyvä eläin.

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Oma lauma paras lauma

Pakko laittaa vielä pari kuvaa, kun nämä ovat niin hienoja.

Ryhmä Rämä
"RRRAAAAAAAHHHHH"

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kotona ja puutarhassa


Mitäs täällä, lujaa menee mutta menkööt. Pulkka pääsi hyötykäyttöön kun Ykä kiskoi 15kg koiranruokaa eläinkaupasta kotiin, ja kevätauringon paistaessa ollaan käyty pellolla. Ykälle tuntuu tämä pitkä treenitauko tekevän ihan hyvää, leppoisampi ja kivempi kotieläin. Välillä otetaan jotain pientä parkkihallissa, seuruutuksessa on ainakin oppinut poikittamaan. Muuten lähinnä ollaan vaan ja liikutaan.