maanantai 23. toukokuuta 2011

Kesäloma!

Ykän toilailuja voi kesän ajan lukea täältä! Minun puolestani oikein hyvää kesää kaikille.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

AVO1 + KP

KP

Vakavaa hommaa

Nyt voikin hyvillä mielin pakata tokokamppeet kasaan ja kaivaa ne naftaliinista sitten joskus syksyllä. Aika löysä esitys ja löysä arvostelu, mutta mitäpä me valittamaan. Seuraavalla kerralla pitää herätellä Ykää paremmin.

Kokeet lyhyellä nurmella ulkona, tuomarina Marita Packalén. Kuvat otti Tyrni Särkkä.

Paikkamakuu

Paikalla makaaminen, 10. Jäi hyvin, näin pakun takaa jostain reiästä että haisteli kaula pitkällä molempiin suuntiin. Toko-ohjaaja, joka oli katsomassa kokeita, vähän rykäisi kurkkuaan kehän laidalla ja johan oli Ykä nätisti ja pää pystyssä loppuun asti. Minkä sille voi jos yskittää.
Seuraaminen taluttimetta, 9½. Sunnuntaikävelyä. Kontaktista ei tietoakaan.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, 8. Sanoin ekan käskyn jotenkin tosi hiljaa, piti sanoa toinenkin "MAA".
Luoksetulo, 9. Vautsi mikä pysähdys! Aivan loistava. Törmäsi tosi pahasti eteentulossa, siitä pisteenmenetys.

"Seuraaminen"

No ei ole ainakaan tiiviydestä kiinni...

Seisominen seuraamisen yhteydessä, 10. Eipä huomautettavaa.
Noutaminen, 10. Laukkasi molempiin suuntiin! Eteentulo vino, mutta ei siitä näköjään rokotettu.
Kauko-ohjaus, 10. Jess!
Estehyppy, 8. Tosi hieno, istuikin jopa ekasta käskystä. Mutta törmäsi eteentulossa ja varasti perusasentoon ilman eri käskyä.
Kokonaisvaikutus, 9.

Yht. 187pts, AVO1 + KP. 4/10.

Tasamaanoudon palautus

Takaisinhyppy

Kohti VOI-luokkaa!

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kuvapostaus

Meinasin jo pakata tokokamppeet pois, mutta meillähän on nuo kokeetkin viikon päästä... no, ei voi muistaa kaikkea!

Holsku häärää, sheltti määrää

Nika

Ja viime joululta:


perjantai 6. toukokuuta 2011

Toko jää tauolle

Keskiviikkona oli viimeinen toko ennen kesälomaa. Syksyllä taas, kunhan kursseja järjestetään. Ehtiipähän elukka kerätä motivaatiota. Oli se kyllä keskiviikkonakin tosi hyvässä vireessä, eli hyvän mieli jäi. Jes!

Paikkaistumisia ja -makuita aluksi, matalalla vireellä. Jäätiin lähelle, jotta voitiin kehua koiraa katsekontaktista ja puuttua heti haisteluihin ja levottomuuteen. Ykän tekemisiin ei nyt kamalasti tarvinnut edes puuttua, rauhallisesti se makoili ja katseli hyvin minuun häiriössäkin. Seuraamisia lyhyitä pätkiä ja paljon käännöksiä ja pysähdyksiä. Teemana se, että on kivaa ja koira haluaa tehdä hommia. Ja Ykä halusi.

Tasamaanoutoja hetsaamalla, eli pidin Ykää pannasta, kuumutin kapulalla ja heitin. Johan tuli nopeutta menoon ja tuloon! AVO-hyppyjä tavan, parikymmentäsenttisen aidan yli. Nakkipalkka istumisesta, ja riehumispalkka eteentulosta.

Yksi luoksetulon pysäytys, oli niin hieno että tehtiin loput läpijuoksuina. Näistä loppuasennoitta pallopalkka selkäni taakse.

Lopuksi irroteltiin ja tehtiin kaikkea kivaa, kun kierrettiin koirakoita, puita ja patsaita ja pyörittiin ympyrää molempiin suuntiin. Myös jalkojen välistä pujottelua.

maanantai 2. toukokuuta 2011

Polsku rällää ja tokoilee

Koiran elämää
Vappu rällättiin mökillä Nika-sheltin kanssa. Koirat vapaana koko ajan, ja aina joku heittämässä palloa. Ykä odottelee jo kiltisti käskyn alla, kun Nikalle heitetään palloa. Uitiin ja rämmittiin pitkin peltoja. Lähtipä Yrjänä itsensä kokoisen rusakonkin perään, annoin mennä kun ei se olisi karjumalla kuitenkaan pysähtynyt. Palasi hetken kuluttua kieli pitkällä, ja kehuin kovasti palaamisesta. Mitään ihmeempiä ei tehty, peruuttamisia, asioiden kiertelyä ja itsen ympäri pyörimistä hauskuutukseksi. Kuvia myöhemmin.

Tokavika toko
Piilopaikkamakuu 3min ja piilopaikkaistuminen 2min heti alkuun, jeejee. Seuruutusta sen jälkeen, ihmeellistä poikitusta aina välillä. Jos suoraan juoksusta otti pysähdyksen, Ykä yritti lähteä saksalaiseen täyskäännökseen. Hitaat pätkät aika kivoja. Tasamaanoutojen paluu ravaten, kammottavan löysän näköistä. Näihin lisää vauhtia sillä, että lähden itse juoksemaan karkuun, ja että palkkapallo lentää minun taakseni. Hyppynouto jo kivempi. Kaukot (istu-maa, maa-istu) ok, näitä tehtiin myös peruuttelujen yhteydessä. Ekassa ruudussa lähti haistelemaan jotain, vaikka karjuin "SEISO"... otettiin uudelleen, nopea ja hieno! Seisahtui, käskin maahan, meni ekasta käskystä. Koekaavio ja "SEURAA"-käskyllä koira seuraamaan suoraan ruudusta. Hieno!

Merkille lähetys ok - pitää vaan muistaa, ettei koiraa ikinä kutsuta takaisin väärän asennon jälkeen. Koiran pitää itse selvittää oikea asento, tai se pitää auttaa siihen. AVO-hypyssä kokeili taas ekalla kerralla seisomaanjäämistä. Astuin taaksepäin ja käskin uudelleen, palkka heti istumisesta. Tokalla kerralla istui ekasta käskystä. Palkka heti.

Vikaksi kokeiltiin tunnaria. Hirveällä innolla lähti, haisteli tarkasti. Sitten erkaantui jonnekin puskaan, ja tässä vaiheessa sabotoin koiraa kieltämällä. Olisi vain pitänyt antaa tarkastaa. Kieltämisen jälkeen nappasi ekan näkemänsä, alkoi tuoda sitä, pudotti, lähti takaisin ja lähmi kaikkia ennen kuin toi oikean. Tästä suurjuhlat. Oma kämmi, ei voi mitään.

Muistelen niitä aikoja, kun en voinut käsittää, miten muiden koirat tottelivat niin hyvin ja pysyivät lähellä, vaikka eivät olleetkaan hihnassa. Saatikaan että joku piilopaikkamakuu onnistuisi mitenkään päin. Nyt oma koira on sillä tasolla, ja että on hyvä mieli. Paljon on vielä edessä, mutta paljon on kyllä tähänkin mennessä saavutettu.