perjantai 17. heinäkuuta 2009

Kaikenlaista puuhailua

Ollaan käyty Luukissa Rusina-mamman, Akseli-veljen ja Pipari-mustaterrierin kanssa ja treenailemassa tottista omin päin lähikentällä. Lisäksi myös koirapuistoiltu, tänään Ykä meni suosiolla vanhaenglanninlammaskoiran kanssa puun alle varjoon, sillä helle on tänään ollut varsin jumalaton. Kielet roikkuivat molemmilla maassa asti.
Sen kummemmin yksittäisiin treenikertoihin paneutumatta, ollaan tehty hyvällä menestyksellä mm. ruutua, luoksetuloa, jättöjä, kapulanpitoa ja sen rauhallista nostamista maasta (palkkaan heti leikillä, kun koira omatoimisesti ottaa kapulan suuhunsa, ei haittaa vaikka pudottaa), paikallaoloa istuen ja maaten, kaukoja lyhyellä matkalla (palkkana pallo lentää koiran taakse), perusasentoon hakeutumista ja seuruutusta. Nyt tavoitteena saada jälkimmäiset kuntoon ja rakentaa Yrjänälle parempaa motivaatiota molempiin. Lyhyitä pätkiä ja välillä pallo lentää jo siitä, kun koira istuutuu sivulle. Jos edistää seuraamisessa, palkka taakse, jos jätättää, eteen.
Ei niissä mitään vikaa ole ollut, mutta lisämotivaatio ei ole koskaan pahitteeksi.

Tällä hetkellä käydään kerran viikossa jälkitreeneissä, muutoin treenaillaan ja lenkkeillään omin päin. Koiraohituksissa on tullut sekä persehtimisiä että onnistumisia. Minua ei yksi murrosikäinen penska lannista.

Kuten mainittua, koko tämän viikon on ollut aivan laittoman kuuma, joten eläinkin vain läähättää koko ajan. En voi sanoa, että siltä olisi veto pois, koska se olisi täyttä valetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti