perjantai 10. heinäkuuta 2009

Agilityn alkeet, viimeinen tunti

Viimeinen agitunti. Saa nähdä milloin jatketaan ja missä - muutan kolmen viikon kuluttua johonkin, luultavasti kehä kolmosen tuolle puolen. Nyt koiraurheilukeskus on vain parin kilometrin päässä, kohta tilanne on toinen. Oli miten oli, tykästyimme molemmat agilityyn ja olisi eri hienoa jatkaa.

Ensin A-este, tosi hienot pysäytykset molemmilla kontakteilla. Ylösmenokontaktilla takajalat maassa ja alasmenokontaktilla etujalat. Tätä pyritään vahvistamaan. Puomi meni yhtä hyvin. Tunneliin lähetys loistava, eikä jätkää edes haitannut, ettei ohjaaja pitänyt pussin toista päätä ylhäällä. Rengasta kokeiltiin nyt maxi-korkeudella, tähän asti tehty matalampaa. Renkaan alle jäi nyt enemmän tilaa, joten ensin Yrjänä ei oikein tiennyt, mistä sen olisi pitänyt mennä. Tuli kuitenkin oikeasta kolosta ja riehuttiin narupallolla.

Otettiin taas yksinkertaista rataa yksitellen, eli sama rata kuin eilen mutta päinvastaiseen suuntaan. Suoralla suora putki, kaksi hyppyä, vasemmalle kaartuva putki, pöytä, lähtökohtaa kohden kepit, hyppy ja kepit. Vähän vaikeampaa tokoa harrastaneille, koska koira on ohjaajan oikealla puolella. Palkkasin nameilla taskusta. Putkeen Ykä meni innokkaasti. Istutin sen esteen eteen, kävelin kaariputken luo ja annoin "putkeen!"-käskyn, jolloin sinkosi yli esteiden ja sukelsi epäröimättä kaartuvaan putkeen. Pöydällä ei ongelmaa, kepit olivat näin päin taas vähän hankalia. Hyppy hyvin, kepit taas jäykistellen. Loppuun palloriehutus.

Toisella kerralla kokeilin alkuperäiseen suuntaan niin, etten palkkailisi juustolla esteiden välillä. Ykä kun tuppaa kakomaan nameja kokonaisia takaisin ylös, koska eihän niitä nyt malta pureskella. Suunnitelma oli vetää rata läpi kehujen voimalla ja heittää narupallo palkaksi viimeisen esteen jälkeen. Kepit, hyppy, kepit, pöytä ja kaariputki menivät upeasti ja nopeasti, mutta kun lähdin juoksemaan viimeisen suoran esteiden ohi, Ykä koukkasi lähemmäs eikä siis hypännyt. Otettiin uudestaan kaariputkeen lähetys, nyt alkoi olla vähän hämmentynyt eikä mennyt ihan heti. Parin kerran jälkeen sain Ykän juoksemaan suoraan putkesta hypyille ja hyppäämään molemmat tyylipuhtaasti. Sitten koukkasi taas lähemmäs ja juoksi suoran putken ohi. Lähetin uudestaan putkeen ja kun meni, sai toisessa päässä riehua narupallolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti