tiistai 29. syyskuuta 2009

Ensimmäinen möllitokokoe

No niin.

Aamulla heräsin puhelinsoittoon, että illan möllitokokokeessa olisi yksi peruutuspaikka, ja koska olet varasijalla nro 1., se on sinun. "Jaa, joo, hienoa, mepä tullaan", sopersin ja menin takaisin nukkumaan.

Saavuimme paikan päälle hyvissä ajoin. Jätkä veti kierroksia jo kentän näkemisestä, vaikka paikalla ei vielä ollut muita koiria. Otettiin parinkymmenen minuutin intensiivinen juoksulenkki lähimaastossa ja jatkettiin ilmoittautumiseen. Kun koiria alkoi valua paikalle, piti jokaiselle huutaa ja tempoa. Koko odotteluajan vinkui ja pälyili kaikkia ja oli kaikin puolin varsin aasi.

Olimme vasemmassa reunassa, yhteensä koiria oli kahdeksan. Syötin lihapullia ja kehuin, kun istui sivulla siivosti, viereinen beauceron tuntui kiinnostavan aika paljon. Kun vierustoveria tultiin morjestamaan, Ykä nousi ylös ja unohti miten mennään istumaan.

Luoksepäästävyys 9½. Kunhan lopulta muisti istumisen jalon taidon, oli ihan nätisti. Nuuski tuomarin kättä, nousi seisomaan, mutta istuutui "sivu"-käskyllä heti.
Paikallamakuu 0. No niin. Jäi kyllä ihan nätisti, vähän vinoon, mutta jäi kuitenkin. Katseli ympärilleen. Pari sekuntia kääntymisestäni ehti maata ennen kuin kauempaa lähti kaksi tolleria omistajiensa luo. Kantti ei kestänyt ja sinkosi tollerien luokse. Sitten voikin spekuloida, että olisiko pysynyt jos muutkin olisivat, mutta turha muita syyttää. Vaatii ehdottomasti lisätreeniä, kesän aikana ei olla tehty kunnon häiriöpaikkamakuuta kuin ehkä kerran muiden koirien kanssa. Aika monet koirat lähtivät valssaamaan ympäri kenttää, joten otettiin lopuksi minuutin varmistuspaikkamakuu. Pidin Ykän hihnassa ja kävin kerran palkkaamassa, mutta hyvin se pysyi.
Seuraaminen kytkettynä 9, omasta mielestäni oli vähän pihalla, mutta jälkikäteen tuli molemmista seuraamisista paljon kehuja.
Seuraaminen taluttimetta 9½, kts. edellinen, luultavasti pisteitä ropisi siitä, että riehutin jätkää patukalla hyvän suorituksen jälkeen.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0. Tuomari seisoi etuviistossa ja Ykä meni moikkaamaan sitä. Siitä sitten irtosi juoksemaan ympäri kenttää. Otettiin uudestaan ja meni kympin arvoisesti.
Luoksetulo 0. Jäi skarpisti istumaan, mutta kutsuessa sinkosi suoraan ohitseni ja ulos kentältä moikkaamaan yhtä tolleria. Kävin hakemassa pannasta takaisin ja kehuin hirveästi, kun oltiin taas kentän rajojen sisäpuolella.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0, meni maate. Taisin sanoa käskyn vähän turhan painokkaasti.
Estehyppy 10. Ei olla harjoiteltu tätä melkein ollenkaan koko kesänä, koska en omista estettä. Yksi lauta otettiin pois, mutta tuskin lisäkorkeus olisi holskua haitannut. Jäi seisomaan aika vinoon esteen taakse, mutta muuten oli todella priima suoritus.
Kokonaisvaikutus 9½, into on kova ja kunhan tuo tuosta aikuistuu, alkaa älliäkin tulla. Paljon tuli hyvää kommenttia siitä, että olin kisaamassa 11kk:n koiran kanssa, seuraamisten kontakteista superpaljon plussaa.

Kokonaispistemäärä
94½

Eli meillä siis joko tehdään tai ei tehdä, välimaastoa ei ole. Minulle kylläkin jäi todella positiivinen kuva möllikisoista, jälkikäteen vieraat tulivat juttelemaan ja kehumaan, vaikka jätkän käyttäytyminen olikin mitä oli. Vinkiksi sunnuntain kokeita varten saatiin se, että voisi yrittää rauhoitella koiraa ennen omaa vuoroa (nyt riehutin sitä patukalla, että huomio pysyisi minussa eikä muissa koirissa. Leikki muuten todella hyvin) ja ehkä olla riehuttamatta liikkeiden välissä. Virtaa nimittäin löytyy jo. Kokeillaan nyt sitten seuraavaksi ottaa vaikka parin minuutin paikallamakuu ennen kentälle menoa, luulisi sen rauhoittavan.

Rima on nyt ainakin asetettu alas, tästä on hyvä lähteä ylöspäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti