maanantai 21. syyskuuta 2009

Juoksemista

Koppi

Hurjimus

Akrobaatti

Viime viikolla käytiin canicrossaamassa kotikutoisin välinein, eli koiralle Y-valjaat ja hihna kiinni vyöhön. Mitään pikalukkoja ei ollut, mutta eipä tarvittukaan. Hyvin meni näinkin, ja tuli vastaantulijoilta kovin hyväntahtoisia ilmeitä, kun juoksi jalkakäytävän laitaa ja kannusti koiraa huutamalla "hyvä hyvä hyvä mene mene mene paina paina!"
Ykä ei oikein tajunnut vetämisestä mitään, kun sitä ei noin muutoin hyväksytä ollenkaan. Juosta jolkotteli vierellä suurimman osan ajasta. Viikonlopun yli sai hautua, kun punkkasimme porukoilla, mutta tänään kokeiltiin taas uudestaan. Jätkällä oli täysin mennyt kaaliin se, että nyt pitää vetää, eli veti hyvin ja tasaisesti. Nautti täysin siemauksin, kun pääsi juoksuttamaan minua. Pysähdyttiin pari kertaa heittelemään palloa ja juoksemaan pellolla. Ja eiköhän tuo sika taas bongannut jäniksen. Ja sitten koiraa vietiin, eikä minkään maailman karjunta mennyt läpi. Luojan kiitos Ykä ajaa jänestä vain niin kauan kuin se on näkyvillä ja on poissa vain noin vajaan minuutin. Mutta siinäkin on minuutti liikaa.

Ja käytiinhän me perjantaina agilityilemässäkin. Kentällä ei ollut muita ja jätkä liiteli erinomaisesti. Päästiin keinustakin ilman hihnaa ja kokeiltiin muuria ja pituushyppyä. Samalla reissulla eksyttiin koirapuistoon, kun oltiin ensin ohitettu se nätisti, ja sielläpä oli niin ihana kultainennoutaja, että sen selkään piti yrittää jatkuvasti. Useimmiten ei edes päässyt selkään asti vain nylkytteli itsekseen vieressä, ja aloitti uudestaan vaikka tuli kieltoa sekä minulta että nartulta. Kyllä tuolta jätkältä palli lähtee tässä jossakin välissä, hormonit tuottavat sille vain turhaa stressiä.

Komeilua

Näin rumaa täällä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti