maanantai 28. syyskuuta 2009

Pellolla/ssa

Varikset ovat siitä kelmiä porukkaa, että ne lähtevät ajamaan takaa.

Eilen otimme, kuten luvattua, lyhyet motivaatiotreenit lähikoulun kentällä. Aidan toisella puolelta käveli ohi montakin koirakkoa, Ykä ei välittänyt niistä yhtään. Paikallamakuu 20m, 1min, todella hienon ja skarpin näköinen. Yksi liikkeestä maahanmeno ja yksi liikkeestä seisominen, jotka menivät niin priimasti etten tehnyt enempää. Kaksi todella pätevännäköistä luoksetuloa, joista ekasta palkkasin suoraan eteenistumisesta ja toisessa vaadin sen lisäksi sivulle. Seuraamisia sekä hihnassa että hihnatta, motivaatio korkealla. Palkaksi sai tennispallon joka liikkeen jälkeen, seuraamisissa otettiin takapalkkaa niin, että pallo odotti kentän laidalla.

Tiistain möllitokosta ei ole kuulunut mitään, eli taitaa jäädä paikka saamatta. Sunnuntaina kuitenkin kokeilemaan, mitä Ykä tykkää palkattomuudesta ja omistajan jännityksestä.

Villi ja vapaa

Tänään lähdin viimein takaisin pellolle ulkoiluttamaan kameraa. Ensin tosin käväistiin tanssimassa koirapuistoa ympäri, joka alkoi alun pöllöilyn jälkeen mennä jo ihan siivosti. Myöhemmin yhtä koirakkoa ohittaessa tajusin, että minähän en edes anna Ykälle mahdollisuutta kauniiseen ohimenoon. Oma käytös taas tarkkaan syyniin.
Ykän ryömiessä vapaana ojassa pellon vieressä joku nainen pysähtyi kysymään tietä. Yrjänähän tästä riemastuneena lähti sinkoutumaan naisen luo, mutta kääntyi karjaisusta ja meni maate vierelle odottamaan, kun käskin. Pätevä elukka. Varisten perästä takaisin tuleminen olikin sitten vähän vaikeampaa. Ekalla kerralla tuli ihan nätisti, toisella kerralla lähti ajamaan kauempana pellolla lounastavia lintuja ennen kuin tajusi palata.

Peltoilun jälkeen ohiteltiin taas koirapuistoa, tällä kertaa vieläkin paremmin tuloksin ja löysemmällä hihnalla. Kyllä me vielä.

Hengähdystauko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti