torstai 25. kesäkuuta 2009

Harjoitus tekee metsurin

Ennen...

Eilen kahdeksan kilometrin hikilenkki osittain pyörällä ja osittain kävellen (hiekkatieosuudet pyöräilin ja koira juoksi vierellä, asfaltilla talutin). Sillä reissulla käytiin moikkaamassa kollegoita työpaikalla, Ykä hurmasi kaikki naiset. Tänään jatkuivat hellelenkit ja kävimme siinä lomassa eläinkaupassa ostamassa Y-valjaat ja viiden metrin jälkiliinan. Kaupan edessä kiinni ollut valkoinenlänsiylämaanterrieri ohitettiin valjaissa ilman mitään ongelmaa, muutenkaan Yrjänä ei yhtään välittänyt valjaista, vaikka olivatkin ensimmäistä kertaa päällä. Eläinkaupassakin antoi myyjän laittaa ne päälleen ihan kiltisti. Illan edellä lähdimme kävelemään kohti Leppävaaran uimahallia, jossa tämän päivän jälkitreenit pidettiin. No, luonnollisesti eksyimme, koska en ole Lintuvaaran suunnassa yhtään liikkunut. Tunnin hikipäissä juoksentelun jälkeen pääsimme paikalle viisi minuuttia myöhässä. Ykä alkoi heti nostaa kierroksia muut koirat nähdessään ja konsertoi miehekkäästi. Persehtiminen loppui kuin seinään kun laitoin koiran tolppaan kiinni. Tallasin nurmikolle 1,5m x 1,5 m -makkararuudun ja hetken vanhenemisen jälkeen päästin koiran liinassa etsimään. Jäljesti taitavasti nenä maassa ruutuun ja kun oli lähteä ruudusta, korjasi ja palasi takaisin. Meni siis hirveän hyvin. Kun puolet oli syöty, kehuin ja johdatin Ykän pois ruudusta.

Seuraava ei mennyt sitten ihan niin hyvin, kai helle ja lenkit alkoivat hidastaa meidän ikiliikkujaamme. Vieras ihminen tallasi meille 1,5m x 1,5 m -ruudun pellolle, ruudussa sekä makkaraa että lihapullia. Ykä lähti kyllä nenä maassa kohti ruutua, mutta jäi haistelemaan ja merkkailemaan omiaan. Kutsuin luokse ja vapautin taas etsimään, tämän sain tehdä toisenkin kerran kun ei etsinnät vain kiinnostaneet. Sitten pääsi nameja pursuilevaan ruutuun ja alkoi syödä. Hetken meni kunnolla kunnes huomasi, että hei, täällähän on myös lihapullia, ja alkoi sylkeä makkaroita pois. Lopulta harhaili pois ruudusta ja kun sitten meni takaisin ja söi pari pullaa, kehuin ja vein pois. Eli saatiin positiivinen lopetus vielä toisellekin ruudulle, vaikka väsymyksensieto plus ensimmäinen vieraan talloma ruutu olivatkin Ykälle vähän hankalia. Kotiläksynä lisää makkararuutuja, eli kyllä me saadaan tämä vielä sujumaan.

Muistutusta itselleni:
- ruutuun joko makkaraa tai lihapullaa, ei molempia
- varmistus, että koira on tehnyt tarpeensa ennen jäljen ajamista
- kun oma vuoro ei ole, koira puuhun kiinni. Rauhoittuu siitä selvästi
- mikäli mahdollista, ei hikilenkkejä ennen treenejä

Nyt jätkä on ihan rätti ja nukkuu, äsken yritti vielä yliväsyneenä riehua ja pureskella luurullaa samalla läähättäen. Huomenna mökille, ehkä tällä kertaa siellä voisi talloa pari ruudunpuolikasta kaiken sen uimisen lomassa. Kesän ensimmäinen punkkikin löytyi tänään.

... ja jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti