sunnuntai 1. elokuuta 2010

I ain't Jesus but I'm walking on water

Näin meillä treenataan.

Perjantaina sukujuhlissa, Yrjänä oli oikein mallikas eläin vaikka siellä juoksentelikin paljon pikkulapsia ympäriinsä. Ensin oli tarkoitus laittaa se naruun johonkin, mutta olikin sitten vapaana siinä kun oli niin söpö ja ihana. Kaikki kehuivat ja vähän tottisteltiinkin nurmialueella.

Eilen tallilla, jätkä on jo todella pätevä tallikoira. Voi olla vapaana koko ajan. Maneesissa pysyi muuten hallinnassa hyvin mutta paikkamakuutreenaamiset olivat aika kamalia. Nousi melkein aina istumaan, ei mitään älliä taas pienen äijän päässä. Pysyi kyllä hyvin paikallaan vaikka hevonen menikin ihan vierestä ohi, asento vain oli väärä. Lopetettiin kun saatiin onnistunut paikkamakuu edes lyhyellä matkalla. Sitten vielä vapaa makuu ("olepas siinä") ilman remmiä niin että seisoin vieressä ja hevonen laukkasi todella pientä ympyrää meidän ympäri. Viimeksihän Ykä oli hihnassa, hinisi kuin pieni sika ja kyynärät nousivat koko ajan. Nyt inahti vain pari kertaa. Käskin pitämään pään kiinni ja ei tehnyt edes tiukkaa sen jälkeen. Lopuksi jätkä pääsi taas hevosen selkään, aluksi istumaan. Sitten laitoin sen makaamaan poikittain satulan päälle, että tasapaino pysyisi paremmin ratsun liikkuessa. Kyllä jätkä oli vähän sitä mieltä, että tämä nyt ei ehkä ole ihan hyvä juttu, mutta pysyi.

Tänään Holskuliiton koulutuspäivillä Haminan Rotikossa. Eilenkin olisi ollut ohjelmaa, mutta oltiin vain tänään paikalla. Aika vähän lyhytkarvoja, lähinnä Rochallorit edustivat. Heti autosta tekemään alkeellisia viestijuttuja, jotka Yksä nyt läpäisi ilman ongelmaa. Hyvästä nuo lyhyetkin juoksuttelut silti olivat, sillä B-pisteessä oli paljon koiria ja odottelua. Sitten vähän kepin riepottelua (jätkä tarjosi keppiä vieraallekin ja murisi oikein kunnolla, pätevä jätkä) ja huilailua, sitten pidempää viestipätkää hiekkatiellä. Ykä lähti B-pisteestä hyvin ja varmasti, katosi sadan metrin päähän mutkan taakse - ja palasi. Toka lähetys niin että A-piste huuteli, sitten lähti. C-pisteeseen oli A-pisteestä matkaa 440m ja jäljestyspätkä pitkä, mutta minun päähäni juoksi tosi hyvin eli lopetettiin.
Ensi kerralla sitten niin että ensin lähetys ja siitä muutaman sekunnin päästä huuto, ettei ehdi usko loppua. Tai sitten niin että A-piste käy näyttäytymässä. Huutelusta kun pitäisi ylipäätään päästä eroon.


Tottistelua, aika pitkiä seuruutuksia jotka Yrjänä hoitikin ihan mallikkaasti. Askelsiirtymisiä, perusasentoonhakeutumisia, joista pallopalkkaus heti. Liikkeestä maahan kiva, paluu taakse. Vinoestenoutoja kokeiltiin pallolla ja loivalla esteellä, mutta eihän siitä tullut mitään. Oli niin kuuma ettei koira ollut enää oikein mukana, lähti aina kiertämään. Lopulta mentiin yhdessä esteen yli. Sitten hetsasin vähän pallolla, jätin pallon koiran eteen, kiipesin itse ja käskin tuomaan. Toi ja lopetettiin. Sitten eteenlähetys että olisi jotain hauskaakin. Annika vei palkan kentään toiseen päähän. Juoksi nopeasti ja hyvin, vapautus juuri ennen palkkaa.
Viimeisenä paikallamakuu kun toisaalla kentällä tapahtui muuta, suurimman osan ajasta olin piilossa. Pari kertaa kävin palkkaamassa. Kerran nousi seisomaan kun odottelu venyi. Tulin esteen takaa ja karjaisin MAAHAN, olipa sen jälkeen. Sitten vielä lopuksi seisoskelin hetken näkyvillä, kun kentällä tehtiin eteenlähetystä. Pysyi, hieno eläin.

Ohjaan kuulemma koiraa kivannäköisesti ja -kuuloisesti, tuollaisia kommentteja on aina todella lämmittävää kuulla.

Ennen lähtöä Yksä pääsi pellolle juoksemaan ihanan Sinnan kanssa. Kuvia myöhemmin.

4 kommenttia:

 1. Ootahan vaan kun näät Ykän upean ylvään poseerauskuvan (+ muitakin kuvia), kuhan laitetaan s-postilla tulemaan, kun Arto on tullut töistä :)

  Tosiaan, luultavimmin meillä on 11.9. Hollandroyn kenneltapaaminen Tammisaaressa, joten tullaan Hsi pe 10.pv ja ollaan Hsi vielä 12.pv saakka. Silloin siis :D? Onko teiän lähistöllä paikkaa, jossa voi juoksuttaa koiria vapaana ja/tai ottaa vaikka vähän tottista tai muuta reeniä?

  VastaaPoista
 2. Ei minulla kyllä pitäisi olla koko viikonloppuna mitään, eli treffailu sopii oikein hyvin! Valitettavasti muutin juuri pois Vantaalta peltojen keskeltä ja tässä nykyisen asuinpaikkani lähellä ei oikeastaan ole muita juoksutuspaikkoja kuin koirapuisto, mutta voihan sitä tietysti aina ajella johonkin jos teillä on auto käytössä ja kyytiin mahtuu.

  VastaaPoista
 3. Koirapuistokin käy, jos siellä on yleensä fiksua porukkaa. Ja voidaan toki ajellakin paremmille apajille! Meillä ei vielä oo farkkua, mutta ehkäpä normihenkilöauton takapenkille mahtuu kaksi holskua ja yksi ihminen?

  VastaaPoista
 4. Toki mahtuu, ollaan joskus ajeltu pitkiäkin matkoja niin että takapenkillä on ollut yksi ihminen, yksi holsku ja kaksi shelttiä. Täytyy vähän katsella mihin suuntaan sitä lähtisi, Länsi-Vantaalla on mm. Petikon ulkoilualue jos oikein metsälenkkiä haluaa heittää. Sieltä löytyy koulutuskenttä ja iso koirapuistokin.

  VastaaPoista