sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Uusi vuosi


Eipä ehditty heppoja moikkaamaan, mutta eiköhän Ypäjällä ehdi pyörähtää toistekin. Sen sijaan lenkkeiltiin paljon ja käväistiin pellolla juoksemassa. Sää on ollut erittäin talvinen ja mittari poukkoillut ajoittain -25 asteessakin. Ykä on löytänyt äänensä ja pitihän sitä nyt tyttöjä suojella kaikilta vastaantulevilta koirakoilta. Ties mitä vastaantulijat niille tekisivät. Kerran jätin haukkujan tolppaan riehumaan, hiljenipä.

Koirapuistossa kierreltiin kiviä, sähkötolppia, shelttejä ja shelttien omistajaa. Hetki meni äijällä tajutessa, että eläviäkin olentoja voi kiertää, mutta sitten kierreltiinkin oikein innokkaasti. Hyvin irtoaa, pitkällekin. Seuraavaksi voisikin opetella merkille lähettämistä ja eteenlähetystä. Ja sitä ryömimistä.

Maanantaina haetaan vuosittaisrokotukset ja kysellään samalla lonkka- ja kyynärkuvausaikoja, jos keväällä saisi hoidettua ne ynnä muut terveyspeilaukset alta pois. Kastrointi lienee edessä vasta ensi vuoden puolella, että jätkä saa kasvaa rauhassa. Katsellaan nyt. Tämän vuoden tavoitteita ei ole sen kummemmin määritelty, virallisissa (toko)kisoissa olisi kiva startata ja ehkä BH läpäistä. Eli toisin sanoen paikkamakuu varmaksi. Lisäksi petrataan yleistä hallintaa ja luoksetuloa varmemmaksi riippumatta siitä, mitä kivaa jossain muualla olisi. Ohitukset nyt varmasti ovat edelleenkin ensimmäisenä arkitottelevaisuustavoitteiden listalla, muutenhan jätkän kanssa on oikein kivaa mennä missä vain.

Kokovertailua tyttöjen kanssa, ikää 1v2kk--

--ja kun ikää oli 11vko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti