maanantai 26. lokakuuta 2009

Orimattilassa

Yrjänä ja Simon, 1v

Roki, Yrjänä ja Simon

Orimattilan reissu meni varsin priimasti. Ykä möykkäsi alkuun aika paljon, olimme siis Kehräämössä sisätiloissa ja paikalla oli Yrjänän veljet Simon ja Roki. Nähtiin aikaisemman pentueen Ticokin, jonka kanssa otettiin kahden minuutin ryhmäpaikallamakuuta. Pidin Ykän hihnassa ja kävin palkkailemassa pari kertaa, mutta ei jätkä ollut aikeissakaan lähteä Ticon luo. Toisen kerran Ykä sai olla paikkamakuussa (hihnassa), kun Simon teki keppejä parin metrin päässä. Palkkailin tiuhasti, hyvin pysyi. Ykän mielestä oli tosin ihan tyhmää, että Tico sai tehdä luoksetuloja ja pysäytyksiä, ja sille piti haukkua. Sai vettä naamalle ja jokaisesta hiljaisesta, keskittyneestä hetkestä sai lihapullaa naamaan.

Sain vinkkejä leikkimiseen (Ykä tykkää painaa patukkaa maahan ja lähteä riepottelemaan sitä keskenään, tähän stoppi. Koira hihnaan ja leikin voittamisesta saa vähän aikaa kantaa patukkaa, jonka jälkeen rauhoitus ja sitten vasta irrotus ja patukan pois potkaiseminen), sitä lähdetään parantamaan. Jätkä taisteli tosi hyvin Kirsin kanssa metrisestä patukasta, murisi ja tuli tarjoamaan sitä takaisinkin sen voitettuaan.

Otettiin myös matalaa hyppyä, tai tarkemmin sitä, että koira osaisi itse mennä keskelle estettä seisomaan yli hypättyään. Muihin kuin tokoon liittyen kokeiltiin rullailmaisua, Ykälle ensimmäistä kertaa. Rullana toimi pieni patukka. Kirsi meni huoneen nurkkaan kyyryyn rullan kanssa, ja kun Yrjänä lähetyksestä meni sinne, Kirsi heitti rullan taaksepäin. Ykä nappasi sen ja toi sen minulle, jonka jälkeen kiitin, laitoin koiran hihnaan ja menimme tuhatta ja sataa hakemaan Kirsiltä lihapullia. Toisella kerralla muuten sama, mutta Ykän ollessa hakemassa rullaa, siirryin pari metriä sivuun, mutta tässäkään ei tullut mitään ongelmaa. Ykällä vain häntä heilui koko ajan, siitä tulisi varmasti mainio hakukoira. Täytyy lähteä toistamiseenkin Orimattilaan kokeilemaan, täällä ei ole oikein mahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti