keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Elämä jatkuu

Viime päivinä olemme:
- ohitelleet ahkerasti koirapuistoa ja etsimällä etsineet ohitettavia koirakkoja
- käyneet treenaamassa keskenämme
- juosseet pellolla ja
- uineet (toiset meistä).

Eipä enää äidy rähinäksi Yrjänän ohitukset. Saattaa vetää (yleensä eteenpäin, ei koirakkoa kohti) ja haukahtaa, mutta ei rähjää. Tänään päästiin koiraisasta koirapuistosta ja pikkukoirasta ohi kuin vettä vain ja ihan ilman mitään piipityksiä, kun Yrjänä joutui keskittymään tuijottelun sijasta nappuloiden poimimiseen maasta. Seuraava ohitus ei mennyt ihan niin hyvin, kun vanhaenglanninlammaskoira tuli vastaan kapealla tieosuudella enkä ehtinyt kaivaa nameja taskusta. Mutta eipä Ykä päästänyt pihahdustakaan, veti vain. Eteenpäin mennään ja näillä eväillä jatketaan. Jos yksi ohitus epäonnistuu, siihen ei jäädä vellomaan, seuraava on taas uusi mahdollisuus onnistua.

Tämänpäiväiset lähikentän koirahäiriöttömät treenit menivät vallan muikeasti. Jotain lapsia kentän reunalla hengaili, mutta Ykä ei välittänyt niistä mitään. Otimme alokasluokan liikkeitä paikkamakuuta ja estehyppyä lukuunottamatta, palkaksi lensi tennispallo. Pari kertaa Ykä lähti perään, kun jätin sen istumaan luoksetuloa varten, mutta palasin sanaakaan sanomatta jättöpaikalle, jolloin jätkä automaattisesti seurasi perässä ja palasi istumaan. Lyhyehköjä seuraamisia, joista välitön palkkaus. Yrjänällä on kyllä niin komea seuraaminen vauhdissa kuin vauhdissa, ettei muusta väliä. Jätöistä siis maahanmenoa ja seisomista, jotka molemmat menivät priimasti. Luoksetulot ok, vauhti hyvä.

Lisäksi olemme pitkässä liinassa treenanneet koirapuiston lähellä luoksetuloa ja paikallamakuuta. Kerran irtosi luokse kutsuttaessa puistoa kohti, mutta liina esti moiset aikeet ja koira palasi välittömästi takaisin töihin. Sen jälkeen menikin jo todella hienosti. Paikallamakuu olikin vaikeampi, joten otin vain parin sekunnin pätkiä ja palkkailin tiheästi. Tätä jatketaan, eli Ykä saa oppia, että vaikka omistajan takana/lähistöllä olisi mitä ihanaa ja mielenkiintoista, luoksetulossa tullaan luokse ja paikallamakuussa maataan ja piste. Sitten lentää pallo ja nami ja vaikka mikä ja kaikki on kivaa.

Hollantilaisen elämää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti