sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Tokoa ja sosialisointia

Pari yötä sitten yötokoiltiin kellarissa, Ykälle ainoastaan nostatusta, luoksetulon pysäytyksiä ja yksi ruudun osanen. Parhaat pysäytykset tulee, jos jättää namikannen molemmille pysäytystötsille ja vapauttaa koiran palkalle pysähtymisestä. Tässä muodostui ongelmaksi itse luoksetulon hitaus. Optimaalitilanne olisi se, että saisin nostettua Ykän niin korkeaan vireeseen, että se sekä lähtisi räjähdysmäisellä nopeudella että pysähtyisi kuin seinään. Tässä ohjaajalle opeteltavaa. 

Ruudun osanen tehtiin lähinnä siksi, että Ykä oli aiemmin ruutumerkeillä tarjonnut merkille menemistä. Nytpä siis käskin ruutuun ja palkkasin pallolla heti, kun Ykä oli mennyt ruudun keskelle ja seisahtunut "SEIS"-käskystä.

Tänään aluksi ohitustreenejä ja peltoilua Vean, manssi Merlinin, sekarotuisen Akun ja Joppe-corgin kanssa. Ykä teki Vealle pienen vekin nenään, mutta oli sen jälkeen ihan siivosti. Jopen tullessa uutena koirana kuvioihin pidin Ykää hetken hihnassa, että muut saivat riekkua ensin rauhassa eikä Ykän tarvinnut vetää niistä kiekkoja. Sen jälkeen käyttäytyi kyllä fiksummin kuin mitä olisin olettanut sen käyttäytyvän alle vuosikkaan, vieraan uroksen kanssa!

Illalla omatoimiaksailtiin, eli Ykä aluksi kiljui seinässä ja pääsi sitten omalla vuorollaan pörräämään tyhjälle kentälle höyryjä ulos. Vähän otettiin korkean vireen luoksetulopysähdyksiä sekä lyhyitä seuruutuspätkiä. Tauon jälkeen hölmöiltiin jotain hyppyjä ja putkiakin. Agilitykärpänen alkaa vähän puraista allekirjoittanutta...


Treeneistä ei ole kuvia, mutta tässä Ykä jolla on laatikko päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti