perjantai 15. maaliskuuta 2013

Julkinen sana

Sunnuntaina aksahallilla jotain kevyttä tokoilua ym. Kauempana oli jotkut vähän hektisemmät aksatreenit joissa koirat haukkuivat ihan hulluna, ei siinä kuullut oikein omia ajatuksiaan. Tiistaina tottistreeneissä, alkuun vähän veltommin mutta kyllä se moottori  siitä käynnistyi itse kullakin. Ruutu on kyllä niin hukassa ettei tosikaan, merkille menemistä vain tarjoaa. Luoksetuloja hinkattiin, samoin liikkeestä jättöjä. Kaukkareissa tuntuu olevan parempi, että pallopalkka on minulla kuin että se on koiran takana - jälkimmäinen aiheuttaa sen, että Ykä alkaa suorittaa liikkeenvaihtoja vinoon. Tärkeää edelleen: jännite!

Seuruutuksia tehtiin suuntaan jos toiseenkin, jokaiseen ilmansuuntaan. Myös kylki melkein perusasennossa olevan labbishäiriön kyljessä ja satunnaisissa sijainneissa seisoskelevien ihmisten ympärillä.

Tasamaanouto ok, hyppynoutoa metrisen aidan yli ensin pallolla ja kannustuksella ja sitten varsinaisella kapulalla. Ykä loikkii kyllä sellaisia loikkia että huhhuh. Myös loiva vinoestenouto bueno, ohjaaja jopa heitti ekalla kerralla kapulan esteen yli! Se on mainitsemisen arvoinen suoritus.

Ohjattu nouto ilman liikkuria ok, jos kapulat olivat tarpeeksi kaukana toisistaan. Jos keskellä oli häiriökapula, piti Ykää vähän karjua jättämään se rauhaan ja tuomaan se mikä käskettiin.

Ja kai me jotain muutakin tehtiin, ainakin hölmöiltiin ja kierittiin pitkin kenttää, kuten aina.

Mitäs muuta - eilen oli tarkoitus mennä kelkkailemaan, mutta koko lössi heitti ripulille niin eipä menty. Nikan juoksut jatkuvat ja niillä on Ykän kanssa suht huvittavaa leikkipainia (27kg holsku ja 7kg sheltti), onneksi Ykä on leikattu ja vähän uuno. Olen myös sheippaillut koirain kanssa, sitä ehkä videoita joskus kun on jotain esiteltävääkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti