lauantai 20. maaliskuuta 2010

Aktiivinen päivä

Kuvat viime heinäkuulta

Eilen hengailtiin siis kaverilla ja käytiin lentokentälläkin, jätkä oli taas aivan ihana.

Tänään kickspark-treenit Ohkolassa ja tokotreenit Purinalla. Kelkan vetäminen oli tosi raskasta näin plussakelillä, kun kelkka ei liukunut märällä lumella yhtään. Mentiin silti 4km metsässä, alkumatkan jätkä vain lönkytteli ja katteli välillä taakseen että yritä nyt itekin vähän huhkia, en mää sua aatellu tällä kelillä vetää. Loppumatkasta alkoi sitten tajuta ettei täältä taida pois päästä muuten kuin vetämällä ja alkoi tehdä hommia paremmin. Vika spurtti jäisellä tiellä mentiinkin sitten sellaista vauhtia että meinasi vähän hirvittää, että näinköhän sitä kelkka kääntyy mutkassa. Mutta kääntyipä.
Katsottiin taas huskyvaljakon lähtö, tällä kertaa Ykän kanssa. Tungin lihaa naamaan koko ajan ja oli tosi nätisti vaikka huskyt pitivätkin melkoista mekkalaa, vähän piti haukkua perään kun lähtivät.
Loppuviimeksi tallattiin esineruutu, kun tien vieressä oli sopiva n. 7mx25m traktorin auraama kolo. Vieraat esineet, eli kaksi hanskaa ja yksi leluluu. Ykä teki ensin, ja sehän siis ei ole tehnyt esineruutua kuin muutaman kerran aiemmin ja nekin joskus viime kesänä. Nyt ei myöskään nähnyt esineiden vientiä. Usutin etsimään esinettä ja jätkä lähti hienosti haistelemaan. Ei edes pahemmin poukkoillut alueen ulkopuolelle, käytti nenäänsä eikä kouhottanut. Eihän se ensin yhtään tajunnut mitä olisi pitänyt tehdä, vaan ans olla kun eka esine (lähin, leluluu) löytyi. Kehuin kamalasti ja lähti iloisena pollanninhaivenena tuomaan. Sitten riehuttiin hetki lelulla, nätti irrotus ja namia perään, ja toisen esineen hakuun. Nyt oli Yrjänällä selvät sävelet ja toinen hanska löytyi alta aikayksikön. Tähän lopetettiin, jäi taas hyvin hautumaan. Pääsiäisenä sitten viimeistään lisää.


Illaksi oltiinkin sitten jo ehditty kerätä energiaa monen tunnin verran. Eli ääntä lähti, tosin ei läheskään niin paljon kuin ekalla kerralla. Paljon tehtiin seuraamista, välillä ei ollut yhtään mukana mutta skarppasi kyllä sitten kun liike vain jatkui. Hyvistä kontakteista + paikasta joko lihaa naamaan tai lelupalkkaus narupallolla/patukalla. Pari jäävää, maahanmenot oli vähän hitaita mutta muuten ok. Istumisessa jäi seisomaan, otettiin uudestaan helpommin ja oli ok. Seisominen kiva. Kokeiltiin myös pk-puolen juttuja eli noutoa (patukalla) A-esteen yli ja hyppyesteen yli. A-esteen yli ei oltu tehty aiemmin. Heitto, hihnassa olevalle koiralle käsky ("aa") ja toisella puolella "tuo", ja kun jätkä otti patukan suuhun, kannustin sen takaisin A:lle, jonka jälkeen riehuntapalkka ko. patukalla. Onnistui tosi hienosti. Myöhemmin kokeiltiin samaa irti niin, etten minä mennyt ollenkaan mukana, se oli jo vähän turhan vaikea. Jätkä meinasi tulla patukan kanssa A-esteen ohi, eli minä menin sitten ohjaamaan sen A:sta yli, jonka jälkeen palkka. Tätä myöhemmin avustajan kanssa.
Hyppynouto patukalla meni tosi kivasti, vaikka ote olikin hirveän huono. Roikotti reunasta.

Häiriöpaikkamakuussa mentiin keskelle, tutun mustaterrieri Piparin ja vieraan lapinporon väliin. Jäi hienosti, kävin n. 20s välein palkkaamassa. Pälyili kyllä kaikkialle aika paljon, mutta ei haistellut eikä näyttänyt siltä että lähtisi mihinkään. Ongelma tuli vähän ennen kahta minuuttia, kun hallin ovista tuli koirakko sisään. Ykä nousi ensin seisomaan (josta ärjäisin, pitäisi opetella eroon siitä... tulee vain niin luonnostaan) ja oli sitten lähdössä oville, mutta pysähtyi toisesta äyskäisystä. Vein takaisin samalle paikalle, pistin makuulle ja otettiin vielä n. 40s. Sitten oli taas hienosti. Ihan hyvä että häiriö kuitenkin tuli, mitä siitäkin tulisi jos ekat kovat häiriöt tulisi vasta kokeissa.
Ensi viikonloppuna jätkä menee mökille, mutta pääsiäisenä otetaan sitten vielä oikein kunnolla häiriöpaikkamakuuta möllejä varten. Katsellaan sitten että pidänkö koiran kokeissa hihnassa ja menen vain hihnanmitan päähän vai mitä. Kiva olisi kuitenkin saada onnistunut, ei pisteillä niin väliä. Päätökseen vaikuttanee sekin kuinka väkkärää Ykä sitten koetilanteessa on.

Lopuksi taas agilitya, eli muutamia estesarjoja ja joitain yksittäisiä esteitä, kuten pussitunnelia ja keinua. Tunnelissa piti eka taas vähän nostaa pussia, mutta tokalla kerralla jätkä meni esteen kuin vettä vaan. Keinussa ei mitään ongelmaa, osasi hidastaa itse kun lauta lähti keikkumaan, sai namia kontaktilla ja oli kivaa. Estesarjat (aita-aita-aita-putki-aita etc.) tosi vauhdikkaita ja hienoja, välillä mentiin vähän esteiden ohi ja otettiin uusiksi.

Saatiin myös metallikapula, eli päästään metallinoutoakin reenailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti