sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Hallitreenejä

Viestillisteknillisten ongelmien takia emme päässeet kelkkailemaan eilen, joten kävimme ostamassa pulkan ja treenasimme keskenämme sillä. Tyhjä, koliseva pulkka ei ollut ongelma, eikä jääkökkäreen vetäminenkään. Pellolla kokeilin mitä jätkä tykkää siitä että istun pulkassa. Yrjänä ei yhtään tajunnut että saa vetää silloinkin kun minä en ole seisovassa asennossa, eli se ei halunnut lähteä mihinkään. Mentiin sitten yksi kierros siten että minä istuin pulkassa ja heittelin nappuloita eteen. Tämän jälkeen jätettiin pulkka odottelemaan ja irroteltiin oikein kunnolla juoksemalla vapaana. Seuraavan kerran haetaankin koiranruokasäkki pulkalla.

Illalla Purina-areenalle. Yrjänä veti kierrokset kaakkoon ja hinisi ja huusi minkä pienestä kurkusta lähti jo pihalla, jossa muita koiria tuli vastaan. Otettiin siinä sitten vähän seuruutusta ja palkkariehuntaa narupallolla, joka saikin jätkään jotain tolkkua. Sisällä huuto alkoi taas. Iiih viih hau hau hau iiih iiiih bowwowwwoowwoo. Kun laitoin Ykän töihin (perusasentoja, lyhyitä paikkamakuita hihnanmitan päässä, seuruutusta) ja palkkasin narupallolla ja patukalla, jätkä alkoi taas pikkuhiljaa keskittyä. Syömiset eivät kelvanneet mutta leikki oli oikein superkivaa. Paikkamakuissa piti pari kertaa käskeä uudelleen maahan kun kyynärät nousivat, mutta muuten oli kyllä hienosti vaikka lähellä juoksikin koiria.

Lopuksi vähän agilityä, koska esteet olivat sopivasti hollilla ja Ykä tykkää agilitystä niin hirveästi. Palkaksi lentävä narupallo. Pari estesarjaakin, mm. puomi-aita-putki-aita. Alkoi olla vähän jätkästä puhti pois rankan tunnin jälkeen mutta siitä huolimatta meni hienosti. Ensi viikolla uusiksi ja sillä kertaa kickspark-treenien jälkeen, eli katsotaan kuinka pitkään huutamista silloin riittää.

Muutoin Ykä on ollut hirveän hieno eläin, kävellyt suurimmaksi osaksi löysällä hihnalla vierellä eikä edes pöllöillyt pahemmin kun muita koiria on näköpiirissä. Pöllöilystäkin on nopeasti päästy yli, jos sellaista on päässyt tapahtumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti