tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kevään ekat haut

HAKU
Hakukauden aloitus iiseillä treeneillä. Ukot etukulmissa viidessäkympissä, ei muuta tallomista kuin maalimiesten piiloihin meno. Lähetin Ykän metsään vasemmalle ilman viritystä ja sähläystä, ja sepä juoksi pää viidentenä jalkansa suoraan maalimiehen luo, toi irtorullan ja näytti hienosti. Holsku kyllä muistaa ilman muistuttelua, miten ukkoja etsitään, talvitauon jälkeenkin. Toka kulma oli vähintäänkin yhtä hieno, ja siihen lopetettiin isojen kehujen kera. Molemmilla näytöillä päästin irti liinasta, vaikka ei se perässäroikkuminen ole koskaan ollut ongelma.

Ethän vain suunnittele mitään lomaa ilman mua?

ESINERUUTU
Tallattu suikalealue 5m x ~50m, esineitä kolme: takana keskellä, n. puolivälissä vasemmalla ja kymmenessä metrissä vasemmalla. Tein virheen ja hetsasin Ykää samaan tapaan kuten ennen olen esineruutua varten tehnyt. Ykä veti jäätävät kierrokset ja kun päästiin alueen reunalle ja lähetin sen, koira juoksi nenä kiinni horisonttiin. Siis valehtelematta viivasuoraan varmaan 300m. Kun ei alkanut elukkaa kuulua takaisin, piti kutsua ja sieltähän se rynni takaisin kuin hirvi. Tämän jälkeen pörräsi vielä jonkin aikaa aluetta ristiinrastiin haistelematta, kunnes tarpeeksi höyryä oli lähtenyt päästä ja lamppu syttyi. Ahaa, esineitä! Keskimmäinen esine, pieni metallinen mittanauharulla sieltä löytyi kuusen alta. Toka esine (kauppakassipussukka, kympissä) löytyi jo nopeammin. Sitten piti vielä ahnehtia ja lähettää hakemaan kolmatta, jolloin lähetyslinjalle tuli joku koiranulkoiluttaja ja lähdin varmuuden varalta Ykän kanssa alueelle, että saan sen hallintaan jos se kuvittelee että työt voi häiriön takia jättää hoitamati. Hyvin etsi, kerran otti pari askelta häirikkökoiran suuntaan mutta (ohjaajan) ärähdyksestä palasi ruotuun. Vika esine (nahkalompakko) nousi hetken etsinnän jälkeen ja vietiin se yhdessä riemuiten lähetyslinjalle.

Esineruutua lisää, vähemmällä hetsillä, kyllä sekin sieltä mieleen palaa. Hakutreeneihin taas vähitellen lisää vaikeutta, ehkä jo vähän tyhjää ensi kerralla jo siltä näyttää. Irtorullilla nyt toistaiseksi ainakin.

TOKO/RALLY
Shelttien kanssa ollaan tehty ALO-ratojen pätkiä ja yksittäisiä liikkeitä, molemmat ovat kivalla asenteella messissä. Ykän kanssa ihan vaan perusasioita, ääntelystä palkan mahis pois. Aika paljonkin olen helpottanut juttuja, tehnyt nami vasemmassa kädessä, vapauttanut useammin yms. Koetan olla ottamatta paineita Ykästä, kaikki sen kanssa tehty on plussaa. Toukokuulle koetetaan saada vähän RT-kokeita niin saadaan koularirundi taas rullaamaan. Ja ehkä taas lähden toko-VOI -kierrokselle tässä pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti