perjantai 20. maaliskuuta 2015

Kokeisiin valmistautumista ja fysioterapiaa

Olen aloittanut canicross-puuhia nyt, kun kaikkialla ei ole enää jäätä. Viime viikolla juoksin kaikkien kanssa 5,5km ja nyt alkuviikosta pienten kanssa 1,5km ja isojen 2,5km. Kaikkien neljän kanssa juokseminen onnistuu hyvin, kunhan pääsee alkusähläyksestä yli ja johonkin, missä voi vain posottaa menemään. Onneksi nykyisessä asuinpaikassa riittää lääniä ja lenkkimaastoja. Vea ja Nika vetävät hullulla raivolla, Ykä vetää vähän (ja hyvä niin, ei rasitu niin paljoa) ja Oma ei vedä yhtään - pidemmillä juoksulenkeillä se alkaa lähinnä laahautua mukana kun vetohommat eivät ole ihan sen kuppi teetä. Mutta harmi, joutuu se silti kohottamaan kuntoa kesän aksakautta varten muiden mukana!

Omalla ja Nikalla on rally-kisat viikonloppuna, joten olen keskittynyt niiden treenaamiseen. Erityisesti Omalla radat ovat menneet huippuhyvin, Nika ei ole aina ihan niin yhteistyöhaluinen mutta kyllä sekin on hienosti kahlannut radat läpi. Kyllä minä sille ainakin sen RTK1:n saan! Oman kanssa on tehty myös tokohommia huomisia kisoja varten, toivotaan että ovat viimeiset. Ainakin elukka on ollut iloinen ja pätevä. Kunhan saan sille parit koularit alle, voin hyvillä mielin luovuttaa sen T:lle agilitykoiraksi ja miettiä muita asioita.

Ykän ongelmana on edelleen ollut ihan jäätävä ääntely. Tähän auttoi kun eilisissä treeneissä vein sen ensin vähän päästelemään höyryjä pallon kanssa ja vasta sitten vein kentälle. Treenattiin aluksi vain rallyradan lähestymistä hihnassa, hihnan pois ottamista ja hallittua, siistiä lähtöä, josta palkaksi poistuminen radalta ja nakkia naamaan. Rataa tehtiin pienissä pätkissä, jotta pääsin vapauttamaan ja palkkaamaan ennen kuin kuumui liikaa. Pari kertaa alkoi hinistä, jolloin jätin sen makaamaan ja rauhoittumaan. Vähän tekisi mieli jättää toko-VOI -haaveilut sikseen sen kanssa, mutta katsotaan nyt. EVL:ään meillä ei ainakaan ole mitään asiaa.


Käytettiin Ykä toissapäivänä fysioterapeutilla, jotta saatiin taas tilannekatsausta nykyisestä tilanteesta. Laitan tähän myös nämä nootit, jotka T ystävällisesti otti ylös. Tänään käytiin aamulla pellolla treenaamassa objektien kiertämistä vastapäivään, Ykä nimittäin aina kiertää muuten myötäpäivään. Huomenna sitten taas venyttelypäivä.

HUOMIOITA FYSIOTERAPEUTILTA:
- Oikea sääri jumissa (hieronta; lämmitys ja availu). Oikea reisi auki. Vasemmassa reidessä vähemmän massaa (-> mäkitreeniä). Historiassa mahdollisesti vasemmassa reidessä syvissä lihaksissa ollut revähdys, jännittää
- Rintarangan lopusta liike vähentynyt, rangan oikealla puolella paksuuntumaa, vasemmalla ei niinkään
L3-4 liikaa liikettä (-> tasapainottelutreeniä lisää)
- Oikea ranne vähän jäykkä, vasen parempi
- Ojentaja heikompi (-> uimaan, punnerrukset)
- Käynti 1kk päästä
- Sinkki 50mg päivässä (-> ostoon)

TEIPPAUSKOKEILU
- Vasempaan reiteen (reisi-lonkka) ulos tai polven yläpuolelle sisään teippi, yksi rangan viereen vasemmalle l3-sacrum. Lähtisikö jalka suoristumaan?
- kokeiluna lenkille n. kerran viikkoon

MÄKITREENI + LAUKKAKAHDEKSIKKO  3 x vko
- Ylämäkeen viistosti seuraamishallinnassa, vasen jalka ylämäen puolella. Alamäkeen viistosti, v. jalka ylämäen puolella
- Tarkkaile, että ottaa sivuaskelia
- Laukassa kaarteet molempiin suuntiin, kierrot myös vasemmalle.

TASAPAINOT JA VENYTTELYT 3 x vko, eri päivinä kuin mäet ja kahdeksikot 
 - Tyyny takajalkojen alle, etujalkojen nosto ja namin seuraaminen pelkällä päällä. Pitää pysyä suorassa
- Tyyny takajalkojen alle, takajalkojen nosto. Pitää olla suora
- Etujalat korokkeelle, veny eteen
- Hissimaahanmeno. Nami kauemmas ja lähemmäs että lantio liikkuu
- Tuolin tai ihmisen ali kurkkaus (ei ryömimistä, vain venytyksen imitointia)
- Katsomiset olan yli, saa ottaa eturaajoilla pari askelta. Sama kierrolla, eli pää laskee alaspäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti