sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Oma 1x ALOHYV, Vea RTK2!

Lähimetsien skannailua, ihan kelvolliset huudit

Eilen rallykisoissa Lahdessa, Oma pääsi mukaan varasijalta vähän ex tempore eikä oltu juuri treenattu. Yksi rata tahkottiin läpi joskus torstaina, muuten mentiin mutulla ja sillä että tiistaina oltiin vähän tokoiltu jossain parkkihallissa hullussa häiriössä.

T oli samoissa kisoissa AVO-luokassa Ykän ja Vean kanssa koularinmetsästys mielessä, mikä Vean osalta onnistuikin aivan erinomaisesti pistein 95/100p! Ykä oli halliin tullessa tosi hyväntuulinen, mutta veti ihan tilttiin kentällä ja kävi sitten kerran moikkaamassa tuomaria juuri ja juuri kehänauhojen ulkopuolella joten hyllyhän se sitten oli. Kuten sanottu, se ei ole mikään helppo kisakoira eikä ainakaan päästä ohjaajaa helpolla, kun menee tiloihin. Mutta nokka kohti uusia kisoja! Lisää voi lukea täältä.

 

Oma oli Oma, luuli kai olevansa näyttelyissä siinä koiravilinässä ja oli todella rento pieni sheltti. Vähän temppuiltiin jotain rally-liikkeitä odoteltaessa, kehään mennessä unohdin kokonaan miten rata menee ja olin hyvin kiitollinen siitä, että kylteissä luki mitä niiden kohdalla piti tehdä. Enhän ole jo aiemmin käynyt esim. kuusissa ALO-kisoissa. 2. kyltillä meinasin lähteä samantien juoksemaan, oli vain hyvää lykkyä että vilkaisin kylttiä ennen pinkaisemista. Onneksi koira oli todella hyvin mukana, iloinen ja kontaktissa koko ajan, joten mikäs siinä pyöriessä. Yksi virhepiste 12. kyltin kohdalla, kun Oma istui edessä vinoon, mutten lähtenyt uusimaan kun shelttilö oli kuitenkin muuten niin hyvässä vauhdissa. Toista virhepistettä en edes muista, luultavasti ohjaajavirhe kun sähläsin jotain. 98/100pts ja eka ALOHYV, sij. 5.!
 

2 kommenttia:

 1. Sun blogia lueskeltuani, on alkanu tuntua semmonen pieni kutina, että voisin rallytokoa kokeilla! Mulla on ollu vähän asennevamma sitä lajia kohtaan, joka on ilmiselvästi alkanut vähän hälvetä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin lähinnä tokoilin ja tottistelin ennen, mutta Ykän selkälausunnon (ja tokokokeissa paineistumisen) myötä piti miettiä uusia vaihtoehtoja. Rally-toko tuntui temppuineen ja kehumisineen tosi hyvältä - ja täytyy myöntää, että lajin virallistuminenkin vaikutti innostukseen paljon. No, onhan meillä nyt kolme koirista kisannut ja neljäs debytoi parin viikon päästä...

   Parin ekan luokan liikkeet menee aika hyvin pelkältä tokopohjalta, mutta VOI- ja MES-luokkiin mentäessä alkaa kyllä olla jo niin haastavia liikkeitä että oksat pois. :D eli tylsistymään ei pääse ja meihin ainakin iski kuin märkä sukka. Kokeilemaan vaan, lisää holskuja rally-kentille!

   Poista