torstai 2. toukokuuta 2013

Kaikkee

Vea on kohta jo Ykän kokoinen!

Sunnuntaina käväistiin pikaisesti peltoilemassa, on se Vea vaan taas kasvanut. Kevään tulo on ihanaa, kun ei tarvitse rämpiä koko ajan jossain loskassa ja aurinkokin paistaa välillä. Olen myös käynyt kahdesti hölkkäämässä, ekalla kerralla kaikkien kanssa ja tokalla kerralla Ykän ja Vean kanssa. Lyhyitä lenkkejä, joissa on myös paljon vapaana juoksemista. Voin sanoa että kerään katseita, kun mulla on neljä koiraa vyössä kiinni ja me jolkotellaan menemään.


Ykä painaa rapiat 28kg, siinä on jo vähintäänkin kilo liikaa. Näyttää omaan silmään pieneltä pyöreältä pullapojalta, joten koetetaan saada ylimääräinen silava sulateltua pois asap. Kyllä tuo liikkuukin, mutta vissiin on saanut liikaa sapuskaa.Nyt holskunliha tummuu!


AGILITY


Sunnuntaina koko lössin + yleisön voimin aksatreeneissä. Namitäti piti huolta että treeniä odottelevat koirat olivat söpösti hiljaa. Alkuun treenattiin vähän keppejä naksun kanssa, meni ihan kivasti! Itse rata oli mukavan yksioikoinen, välissä kaksi vaikeampaa estettä eli keinu ja kepit. Ekalla ja tokalla kerralla pysähdyttiin suorittamaan molemmat ajan kanssa, kolmas otettiin irtoamistreeninä eli juostiin tuhatta ja sataa rata läpi keinun ja keppien ohi. Ykä irtosikin hienosti seuraaville hyppyesteille eli esteelle 6-9! A-este oli vissiin jotenkin pahassa kohdassa kun Ykä aina rynäytti melkein sitä päin, mutta sinne se aina kapusi.

 Koirakuiskaaja

TOKO

Maanantaina pitkästä aikaa 4min piilopaikkamakuu, koska oho, me ollaan menossa kokeisiin... oli tosi levoton ja vähän ennen ajan loppumista häiriintyi viereisen koiran vapautuskäskystä että kipitti mun luokse. Vein takaisin ja joutui olemaan siinä vielä hetken. Kun palasin sen luokse ja lähdin seuruuttamaan, koira oli padonnut sellaiset vireet että se vingahteli ja poikitti ihan törkeästi. Sain aika pitkään tehdä käännöksiä vasemmalle ja kerran vähän korjatakin, ennen kuin suoristui sen verran että sain palkattua. Hyvin on koira oppinut missä kohdin se yleensä saa pallon, joten nyt kun näitä liikkeitä ketjuttaa niin sehän on niin vireessä ettei ikuna.

Toinen tämän päivän kepulaliike oli tunnarit, jossa eka Ykä toi pokkana väärän ja sitten tokalla ja kolmannella kerralla heitti homman vähän läskiksi eli hyppäsi ensitöikseen etutassut edellä väärän päälle ennen kuin toi oikean. Ööh. Ruutu muuten ok mutta joko häntä tai etutassut jäivät ruudun ulkopuolelle. Liian iso koira selkeesti.

Mutta meidän ikuinen vihollinen eli luoksetulon pysäytykset meni ihan superhyvin ja ihan kohtuullisella vauhdillakin! Jee

Sen sijaan tämän päiväiset lyhykäiset "viimeiset treenit ennen koetta" -treenit menivät ihan päin persettä. Ainoastaan tunnari oli oikein hieno. Ja no pysyihän se koira makaamassakin. Noh, eikös sitä sanota että jos vikat treenit menee huonosti, koe menee hyvin...

Pylleröt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti