tiistai 7. toukokuuta 2013

VOI0

Jjooh, tokokokeet Tuomarinkartanossa, tuomarina Harri Laisi. Ykä oli tosi kovassa vinkuvireessä kentälle tultaessa, mutta heti kun piti mennä kehään, se alkoi vaikuttaa paineistuneelta. Pysyi kuitenkin sivulla, antoi tuomarin lääppiä jne, joten eespäin sanoi mummo lumessa. Olin tietty myös itse vähän hermona - eka tokokoe puoleentoista vuoteen ja viimeisimmät tottiskoekokemukset kesän hakukokeilta, jotka menivät ihan plörinäksi paukkuarkuuden takia. Ja tein ihan törkeästi kaikkia ohjausmokia, joista liikkuri joutui huomauttamaan... 

Liikkeet olivat yllättäen väärässä järjestyksessä, joten siinäkin meni vähän pasmat sekaisin. Jossain vaiheessa kentän laidalla ollutta pakua alettiin lastata metallikehikoilla, ja siitä aiheutuva kalina ja kolke sai Ykän paineistumaan ja odottamaan sotaa.

Paikallamakuu, 9. Oli aika poissaolevan oloinen, mutta meni maahan. Vielä vilkaisin vähän ennen piiloon menemistä, koiralla oli kyynärpäät hippusen ilmassa. Korjasi sitten ja oli yllättävän ryhdikkäänä, mitä nyt välillä tuli jotain hajuja joita muutkin haistelivat. Tuntui haistavan jotain kamalia sodanmerkkejä jo ilmasta, koska palatessa näytti vähän siltä että kamalaa on.
Tunnistusnouto, 7½. Koirahan oli ihan iloinen! Jotain lähmi kapuloita. Ja pudotti kapulan kun olin ottamassa sitä.
Seuraaminen, 9. Melko korkeat pisteet... pysyihän se elikko oikealla paikalla, mutta oli törkee lahna. Ilma oli tuulinen, piti oikein korvat höröllä kuunnella liikkurin ohjeita.
Hyppynouto, 8. Taas iloinen koira! Noutoliikkeet selkeästi kivoja. Palautusasento edessä oli vino.
Luoksetulo ja pysäytykset, 0. Seisomisessa valui monta metriä, hyvä että pysähtyi edes toisesta käskystä. Sitten olikin jo niin lähellä ettei kuunnellut maahanmenokäskyä vaan tuli eteen istumaan. Käskin sitten siitä maahan. Ööääähhhhrrggghh.
Kauko-ohjaus, 0. Tässä vaiheessa koira oli ääniherkkyyden takia jo sen verran säikky, että arasteli viereistä, tuulessa kaatuilevaa kehätelttaakin... ei tainnut kertaakaan nousta seisomaan.
Metallinouto, 9½. Iloinen koira, vaikka olikin teltan vieressä. Palautusasento edessä vino, siitä rokotus. Mutta hei, palautti jopa laukalla!
Liikkeestä istuminen, 10. JESSS KYMPPI WOHOO! Oli kyllä pakko vilkaista nopsasti olan yli, koska koira oli taas sen verran poissaolevan oloinen. Videolta näkyykin kuinka se kuikuilee taakse koko ajan, mutta pysyipä, pentele.
Ruutu, 0. Kattokaa videolta, en ees ala. Väänsin silti väkisin liikkeen loppuun vaikka liikkurikin jo luovutti.
Kokonaisvaikutus, 8. Vähän korkeat pisteet.

Yht, 175/320pts, VOI0.Kokeen jälkeen kävin vielä heittelemässä Ykälle palloa kehän laitamilla ja teltan luona, ja kyllä se palautui sitten. Käytiin myös teltan sisällä. Nyt vaan armotonta äänitreeniä ja siedätystä ja kattelemaan seuraavia kokeita kalenteriin; ei enää näin pitkiä kisataukoja. Onneksi oon niin kovapäinen etten lannistu ihan pienestä. Ja kyllähän se ykkönen tuntuu makeammalta kun sen eteen on tehnyt vähän töitäkin!

TOKO
Maanantaina käytiin tokotreeneissä paikkailemassa kisamokia. Aluksi Ykä oli jokseenkin vaisu ja perusilmeeltään lähinnä " :-----( " -luokkaa, mutta syttyi kyllä nopsasti kun sytyttelin. Luoksetulossa karkasi kerran kun liikkuri sanoi "KÄSKY", vein pannasta takaisin. Sen jälkeen teki täydelliset pysäytykset ihan sikailoisena.
Ruudun kanssa ongelmia, koska Ykä ei edelleenkään suostu pysähtymään kun sanon "SEIS" vaan käppäilee vielä omiaan. Lisää treeniä. Lisäksi juoksi ihan täysiä ohi kun kutsuin seuraamaan. Karjuin perkelettä ja otettiin tätä uusiksi niin pitkään että onnistui. Pitää vaan itse muistaa sanoa "SEURAA" tosi kovalla ja ennen kaikkea iloisella äänellä, ja vaikka sanoa uusi käsky kun kuulen koiran tömistävän takana.

Kaukoissa kouluttaja jäi koiran taakse läpsyttämään käsiään, se selvästi haittasi Ykää joka ei sitten kuunnellutkaan jokaista käskyä. Kummasti nousi perse maasta kun tulin vähän kohti ja käskin uudelleen. Sitten kun lopulta nousi seisomaan yhdellä käskyllä, sai pallopalkan selän taakse.

Paikkamakuu niin, että olin eka 3min piilossa ja sitten 3min näkösällä selin koiraan. Kouluttaja läpsytteli käsiä ja kolisteli jotain, Ykä oli selvästi rennommin kun olin näkösällä.

Kaikkea muutakin treenattiin, mutta hauskinta oli kuinka Ykään syttyi ihan uusi vaihde kun otin esiin FRISBEEN. Sellaista ei oltukaan ennen käytetty palkkaleluna. Ihan ältsin makeeta seuraamista sai aikaan sillä. Lopuksi juoksutin Ykää ja Veaa Kaivarissa vapaana, nehän pörräsi söpön siivosti ympäriinsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti