lauantai 25. toukokuuta 2013

Viikon neljännet treenit

 HAKU
Kuvat otti Mari Kuusaro.

Tälle viikolle kyllä siunaantui ihan huolella treenejä - kahdet toko- ja kahdet hakutreenit. Silti riitti koiralla virtaa. Oltiin tokavika koirakko, joten virtaa ehti vielä kerätä lisää autossa odottelemalla. Ennen ekaa pistoa kävi ilmi, että siellä hillui jotain irti olevia, ulkopuolisia koiria, joten odotettiin hetki. Mutta Ykä kyllä haistoi niin tuoreet jäljet ja se häiritsi ukonnoutokeskittymistä. Lähetys polkua pitkin ylämäkeen n. 40-50m päässä olevalle piilolle, lähti rakettina. Ilmeisesti kävi hakemassa irtorullan maalimieheltä, mutta lähti sitten jäljestämään koiria ja pudotti rullan. Kutsuin takaisin, maalimies kävi hakemassa pudotetun rullan ja uusiksi. Toisella kertaa sama juttu, kolmannella onnistui ja sitten juostiinkin näytölle kuin hirvet.

Toka maalimies toisessa etukulmassa 20m päässä jyrkän kallion alla. Sain Ykän tosi hienosti nousemaan kalliolle ja näytölle mentäessä koetin tietty pitää liinasta kiinni, jolloin liukastelin märällä kalliolla kumisaappaissa vähän hasardin näköisesti. Mutten kaatunut!

Tässä mennään näytölle tuhatta ja sataa liukkaalla kalliolla

Kolmas maalimies (T) 30-40m päässä radan keskipaikkeilla oikealla. Ykä olisi halunnut jäädä ihanan tutun maalimiehen luokse, mutta tähän varauduttiin ja keskilinjalta oli näköyhteys koiraan. Huusin iloisesti "TÄNNE" ja sehän meni pätevästi.

Neljäs lähetys tyhjään vasemmalle, ihan törkeään mutalätäkkökeskittymään. Tarkoituksena että pääsee huomauttamaan koiraa, jos se jää pulikoimaan johonkin. Mutta ei jäänyt, etsi hyvin, mutta sai jo hajun oikeassa takakulmassa olevasta maalimiehestä joten ei edennyt kovin pitkälle. Heitin Ykän suoraan oikealle keskilinjan yli, ja hetken etsinnän jälkeen löytyi vikakin ukko. Näytöille tarvitsee kyllä jotkut ravilasit tai , kun ohjaaja ei aina pääse ihan niin nopeasti oksien välistä kuin koira...

Lopussa kaikki kehuivat tosi pätevää Ykää ja se kiemurteli iloisena lierona ja tykkäsi kaikesta.

--

Nyt ihmiset lähtevät Hämeenlinnaan viettämään kaverin häitä, ja koirat sirotellaan kukin omaan osoitteeseensa hoitoon. Ykä ja Vea lähtevät mökille, Nika mummulle ja Oma Keravalle toisille kavereille. Ja mainitsemisen arvoista oli myös se, että Oma kävi eilen lainaohjaajan kanssa mölliagiliteissa, ja sillä meni siellä tosi hyvin! Agi on kyllä niin Oman juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti