torstai 25. huhtikuuta 2013

Kevään ekat hakutreenit

Kuvat ei liity, kunhan tyhjensin kännykkää. Ei täällä enää lunta ole


Hox! Edelliseen merkintään lisätty agivideo!
Tänään korkattiin kevään ekat hakutreenit. Ykä tiesi heti mihin oltiin tultu ja ääni oli sen mukaista. Kiljuivat Vean kanssa kuorossa, mutta onneksi rauhoittuivat sitten kun eivät päässeetkään heti mihinkään. Hyvät treenit kaiken kaikkiaan, esineruudussa koira oli vähän kujalla mutta kerrankos sitä!

ESINERUUTU
Esineruutu 50m x 50m, todella vetistä ja lätäkköistä metsää. Alustin Ykää sitomalla sen puuhun ja hetsaamalla esineillä, joita muka lähdin viemään ruutuun. Silti koiralla oli nenä ihan ummessa, kun se hommiin pääsi. Vauhti oli kova ja söpösti mentiin vesi roiskuen ohi esineiden. Välillä piti tulla keskilinjan toiselle puolelle paskalle (vaikka se oli juuri paskonut) ja kusta ruutuun. Lopulta ruudun keskeltä, pieneltä saarekkeelta löytyi punainen muovikansi, mutta samalla kun Ykä nosti sen, se sai hajun toisesta, kivemmasta esineestä (lompakko). Ja pudotti kannen. Tätähän ei hyväksytty, joten käskin vain Ykän tuomaan sen löytämänsä kannen ja sillä hyvä. Kun toi, sai namia napaan ja kaikki oli kivaa. Muuten olisi lopetettu tähän, mutta Ykä oli jo merkannut vasemmalla takarajalla olevan lompakon, joten sekin piti vielä poimia kyytiin. T kävi hetsaten heittelemässä lompsaa, mutta siitä huolimatta Ykä vaan kirmasi esineen yli... mutta pääsi se läpyskä kuitenkin lopulta turvaan kun holsku malttoi vähän haistella eikä vain viilettää.

HENKILÖETSINTÄ - ILMAISUTREENIT
Tänään pelkkiä ilmaisutreenejä, eli kaikki ukot hetsaavina näkölähtöinä. Aloitettiin irtorullalla, maalimies koikkelehti mettään ja jyrkkää rinnettä ylös n. 50m päähän. Koiran meno varmaa, rullantuonti varmaa, näyttö niin nopsa että piti oikein kunnolla könytä perässä. Ainakaan tällä puolella aluetta ei ollut paljoakaan lätäköitä, vaikka meinasin silti kaatua ojaan... Maalimiehellä istumisesta nakkia.
Toinen maalimies myös irtorullalla, sama varmuus. Kolmas maalimies sujautti irtorullan kiinni pantaan eikä tuottanut ongelmia. Neljännelle lähetin kiintorullalla, hyvin otti ja toi. Viidennellä Ykä otti kiintorullan suuhunsa, mutta kävi ihan onnessaan näyttämässä sitä vielä maalimiehelle että "KATO MITÄ MULLA ON :---)". Maalimies sanoi "mene" ja Ykä meni.

Ykä oli aivan tolkuttoman mielissään siitä että pääsi taas hakuhommiin, se kyllä tykkää siitä niin valtavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti