tiistai 23. huhtikuuta 2013

Sanokaa vielä etteivät kerrostalokoirat saa liikkua


Sunnuntaina kävin juoksuttamassa koiria ja siinä sivussa löytyi ruohikosta yksinäinen narupallo. Se lienee korvauksena kaikista niistä palloista, jotka itse olen hukannut ympäriinsä. Heittelin sitä sitten porukalle ylämäkeen jotta saivat vähän mäkijumppaa. Rehkimisen jälkeen jopa Nika läähätti. Tänään oltiin kurapellolla hienoisessa vesisateessa ja kivaa oli taas kaikilla.

AGILITY
Sunnuntai-illlan agissa mukana Ykä ja Oma. Tarkoituksena sekä kerrata perjantain keppioppeja sekä vääntää tolkutonta kieputtelurataa:


Ykälle on ilmaantunut jokin putkiongelma, eli se ei halua sujahtaa putkeen vauhdista vaan sitä pitää aina jäädä arpomaan. Tätä korjataan. Videosta on leikattu pois se kun koira juoksee suoraan mun eteen ja melkein kaadun törmätessäni siihen... sekä se kun keskellä rataa seison hoomoilasena ja yritän miettiä mikä este oli seuraavaksi.


TOKO
Maanantain tokotreeneissä Ykä oli koko tunnin ajan aivan mahtavalla päällä! Se oli ihan superiloinen ja vireessä ja häntä sen kuin heilui. Palkkasin hyvin paljon erilaisilla palloilla ja vain vähän namilla, ehkä vire juontui siitä. Alkuun eteen/sivulle siirtymisiä erinäisistä lokaatioista - vaikein tuntui olevan eteentulo siitä, kun koira istuu oikealla puolellani ja minä olen kääntyneenä oikea kylki sen suuntaan.
Piilopaikkamakuusta hakiessa seuruutin koiraa tavanomaista pidemmän pätkän, ja jätkä oikein virittyi palkkaa odottaessaan. Tätä pitää hyödyntää, eli tehdä esim. kaksi liikettä peräkkäin ja palkata vasta sitten.
Kaukot VOI-matkalta pelkillä suullisilla käskyillä mahtavia ja häntä heilui.
Ruutu namikannella pätkitettynä sekä kokonaisena liikkeenä tosi hieno.
Hyppynouto sekä metallinouto hienoja.
Tunnistusnoudot ihan superhieno - ekalla kerralla nosti heti oman, pudotti, nosti ja toi. Tokalla kerralla nosti heti oman ja toi. Ei merkkiäkään väärien lähmimisestä!
Liikkeestä jäämiset hienoja!
Luoksetulon pysäytykset hyviä - vauhti on hidas mutta ihan sama, olen tyytyväinen!

Kaikki muukin meni ihan älyttömän hyvin, ei voi muuta kuin olla ylpeä ja huomata, että on tässä näköjään taas kisavalmis. Treenien jälkeen joukkio esiteini-ikäisiä poikia tuli ihailemaan Ykää, ja kaksi halusi temppuilla sen kanssa. Annoin pojille nakkia kouraan ja ne sitten pujotuttivat Ykää jalkojensa välistä ym. Ykä oli oikein innoissaan ja tykkäsi kovasti. Sosiaaliholsku!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti