perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kaikenlaista jännää puuhaa

TOKO

Maanantain reeneissä oli paikalla myös katusählyä pelaavia teinejä, joista lähti kova kolina. Tämä hermostutti Ykää, joka kyllä teki mitä pyydettiin mutta oli melkoinen lahna. Samantien kun pojat lähtivät, Ykän silmät alkoivat loistaa ja häntä heilua. Noh, välillä pitää treenata mälsissäkin häiriöissä!
Keskiviikon treeneihin saatiin taas mukaan ihanaakin ihanampi palkkalussupallo! Aiemman olin hukannut joskus talvella ja vasta nyt sain hankituksi uuden. Ykähän oli ihan pähkinöinä ja seurasi niin tiiviisti ja pätevästi ettei aikoihin.
Ruudun harjoittelussa palasin taas namikanteen, ja se meni selvästi paremmin kuin siten että ruudussa on pallo. Pääsin sitä paitsi ottamaan koko liikettä ja se meni tosi hyvin. Tärkeää kyllä loppuseuruutuksessa jatkaa seuruutusta niin kauan, ettei enää avaudu niin törkeästi.
Tunnarissa palikat rivissä. Haisteli, nosti oman, pudotti oman, haisteli vieraat, toi oman.
Luoksetulon pysäytyksissä uusi, toimiva palkkaussysteemi! Aiheuttaa kylläkin hitaan köpöttelyluoksetulon, mutta ainakin koira pysähtyy heti käskystä. Ja tällä hetkellä se on tärkeintä, vaikka toki salamanluikas luoksetulo kuin-seinään -pysähdyksineen olisi näyttävämpi. Koiralle takapalkka, ja tokasta pysäytyksestä joko vapautus sinne tai sitten ohjaajalta pallopalkka ohjaajan taakse. Toimii!
Kaukot menivät pelkillä suullisilla käskyillä niin hyvin, että nekin ansaitsevat erityismerkinnän.

Niin! Ja oon taas menossa VOI-kokeisiin, jos eräs tietty raidallinen kakkapää ei mene satuttamaan itseään/sairastumaan/muu, mikä ennen sitä. Kyllä, Ykä, katson sinua. Nikakin tulee sinne metsästämään ALO1:stä.


DOBO

Lihaskuntomielessä ostimme dobomunan, joka on sopivasti shelteille vähän iso ja holskulle vähän pieni. Dobokirjan avulla päästiin hyvään alkuun, ja veikkaan, että tuosta tasapainoilusta ym. on kyllä hyötyä Ykän jumiselälle. Ja jos allekirjoittanutkin siinä kiinteytyy, niin sehän on vain plussaa. Onneksi on myös neljä koiraa niin yhtä voi lämpätä sillaikaa kun toisella on tauko. Ei käy aika pitkäksi.

AGILITY

Tänään käytiin Ykän ja Oman kanssa Ykän kasvattajan luona opettelemassa agilityn keppien logiikkaa. Nimenomaan tarkoituksena päästä hetimiten eroon käsiavuista, l. opettaa kepit alusta lähtien uudestaan. Vartaloapu+naksu+namitus -menetelmällä homma toimikin hienosti! Välillä piti odottaa että Ykän pitkät piuhat vievät ajatukset perille ja se tajuaa itse mitä pitää tehdä, mutta niin se vaan meni hienosti. Hyviä oivalluksia tuli itsellekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti