keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Treeniä treenin perään

Toko
Maanantaina tokoa, kaikennäköistä verryttelyä alkuun. Puistossa oli melkoisesti jengiä juhlistamassa aikaista vappua, joten meteliä ja häiriötä riitti. Sitten ryhmässä seuraamista liikkurin ohjeiden mukaan, Ykä alkoi jo pysyä oikeassa paikassa ja näyttää siltä että sillä on kivaa, jee! Varsinkin temmonvaihtelut oli hauskoja, hidas-juoksu-hidas-juoksu. Loppupalkassa purki paineita ja juoksi jonnekin kilometrin päähän pallo suussa ihan innoissaan, ennen kuin tuli minun luokseni jatkoleikkimään. Piilopaikkamakuu- ja istuminen n. 1,5min ok, mikäs siinä pönöttäessä. Tasamaanoudossa varasti edestä sivulle, kun oli luovuttanut kapulan. Se liike tuntuu vain olevan niin ÄLTSIN MAGEE, ettei vaan malta pitää pyllyä tantereessa. No, tokalla kerralla sai istua vieläkin pidempään edessä ennen "SIVU"-käskyä, jonka jälkeen palkka. Metallinoutoa hetsaamisella ja haukuttamisella, jo on intoa.

Liikkeestä istuminen ok, samoin maahanmeno. Jälkimmäinen taisi olla aika hidas, kun alkuun oli sellainen fiilis että jää seisomaan. Päätin kuitenkin että menee se maahan ja jatkoin tarkistamatta kävelyä. Ja siellähän se oli.

Kaukojen aikana tulikin sitten sota, eli juhlijat aukaisivat jossain shamppanjapullon. Ykä veti korvat luimuun ja kuonon kohti taivaita, eikä enää kuunnellut ollenkaan "SEISO"-käskyä. Istui vain ja näytti siltä että kuolema korjaa kohta, jollen liiku niin ehkä se ei huomaa. Kouluttajan ohjeiden mukaisesti koetin sitten lähempää, ja kun ei silloinkaan seisonut niin kouluttaja meni koiran vierelle vähän auttamaan. Kun seisoi, sai pallopalkan selän taa ja ihme kyllä tokenikin siitä leikkimään. Näitä sitten toisteltiin sen verran pitkään, että Ykä nousi seisomaan myös ilman auttajaa. Tottelusta lensi aina pallopalkka.
Tämän jälkeen taidettiin hinkata ruutua, jossa koira parin onnistuneen seisomisesta palkkaamisen jälkeen alkoi jonkun aivopierun takia istua. En ole koskaan käskenyt Ykää istumaan ruudussa, joten kai se yritti käyttää sitä aivoissaan olevaa hernettä selvitäkseen sodasta. No, kaukokäskin sen seisomaan ja palkkasin siitä. Lopetettiin onnistuneeseen.

Luoksetuloja pitkällä matkalla limittäin ja lomittain muiden koirakoiden kanssa, ilman pysäytyksiä. Kerran Yksikkö oli noussut istumaan, mutta muuten toimi oikein mainiosti. Hir-vit-tä-vä vauhti ja todella passeli hidastus ja pysäytys eteen. Ei enää törmäilyjä! Tätä juhlitaan!

--

Haku
Eilen hakuhommia, viisi koirakkoa ja oltiin tokavikoja. Vettä ropisi ja oli ropissut koko päivän, joten metsä oli ihan törkyisessä kunnossa. Onneksi oli kumisaappaat ja vettäpitävät vaatteet mukana, sen verran paljon siellä sai kykkiä ja rämpiä lammikoissa. Koiria nyt ei onneksi kummoisesti haitannut. Lisäksi olin saanut kaverin modaamaan pyydetynnäköiset kiintorullat, joten ei tullut huutia!
Eka maalimies näkölähdöllä puoliumppariin, löytäessään Ykä sähläsi jotain mutta maalimies sai autettua kiintorullan sille suuhun. Hihhulointia ja kehumista, kun juoksi kohti rulla suussa. Näytölle lähtiessä yritin roikkua liinassa mukana, mutta arvasihan sen niin pahassa maastossa että mitä siinä tulee käymään... ryvin sitten ihan huolella heti alkumetreillä, onneksi sentään vain syvään vesilätäkköön enkä vieressä olleisiin kantoihin ja oksiin. Sekunnissa piti sitten päättää että pidänkö kiinni (jolloin koiralle saattaa kesken näytön tulla äkkipysähdys) vai päästänkö irti, joten päästin irti. Nousin ylös niin vikkelästi kuin pystyin ja juoksin tuhatta ja sataa Ykän perään.

Tokana lähetys tyhjälle, hyvin kulki suoraan ja palasi kutsuttaessa.

Kolmantena maalimies näkölähdöllä puoliumppariin. Löysi hyvin, kävi pusuttelemassa tuttua maalimiestä ja tarvitsi vain minimaalisesti apuja rullan ottoon. Näytöllä en puolenvälin jälkeen edes yrittänyt pitää kiinni, koska lumihanki + tiheä, nuori puusto -yhdistelmä ei oikein edesauttanut asiaa.

Neljäs maalimies näkölähdöllä puoliumppariin. Perillä pusutteli oikein kunnolla ennen kuin otti rullan ja toi. Nyt oli vähän juoksuystävällisempi maasto ja pysyin liinassa kiinni. Näytöllä pusutteli taas maalimiehen ihan märäksi. Avoin koira, joo, mutta töitähän tässä pitäisi tehdä...

Muistettavaa:
- KUNNON KEHUT
- maalimiehiä pitää aina muistuttaa siitä, että Ykä saa näytöllä namia VAIN JA AINOASTAAN kun se istuu. Jos pylly irtoaa maasta, namia ei tipu
- jos maalimiehet eivät istuta koiraa, minä käsken istumaan
- yritä pysyä siinä liinassa kiinni

--

Esineruutu
Tallattu alue 10m x 50m, ihan järkyttävää maastoa. Kuraa, mutaista puroa, risteileviä oksia, kaikkea mahdollista. Esineet melko takalaidalla. Ykä irtosi hyvin kauas, palasi vähän lähemmäs tarkistamaan jotain ja lähti sitten takaisin takalaidalle. Toi vieraanhajuisen lapasen. Jess!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti