sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Heurekan parkkis

Tokotreenit Heurekan parkkiksella lauantaina. Yrskä oli vähän levoton kun saavuttiin paikalle, ja hommahan kulminoitui kun se näki Annikan ihanan kiesin. Sitten kiljuttiin ja huudettiin minkä kurkusta lähti. Aivan hirveän näköistä touhua. Mentiin sivummalle vähän opettelemaan käytöstapoja, ja kun korvat alkoivat olla jokseenkin paikallaan lähestyttiin autoa ja muita koirakoita. Pienestäkin hinahduksesta tai haukahduksesta käännös toiseen suuntaan. Nopeasti tajusi että huutaminen ei auta mihinkään ja päästiin treenailemaan muiden sekaan. Kohta pidinkin Yrjänää vapaana ja se totteli oikein kivasti. Mitä nyt pari kertaa karkasi ihanien holskunarttujen (ja ihanan auton) luokse joskus puolivälissä eikä kuullut yhtään mitään. Toisella näistä kerroista meinasi juosta pyörän eteen. Kiva koira.
Aluksi lähinnä seuraamisia, vähän oli löysän oloista aluksi, mutta parani loppua kohden. Vapaana selvästi paremmin kuin kytkettynä. Liikkeestä maahanmeno ok, seisominen myös. Luoksetuloja, jestas meillä on paha törmäysongelma. Vauhti hyvä eikä lähtenyt pörräämään muiden luokse, mutta jarrutus sopisi myös. Nyt viimeistään ehdoton linja sille, että törmäämisistä ei tipu palkkaa.

Ei meillä törmätä luoksetulossa, ei toki.

Hyppyjä tehtiin monenmoisia, aluksi ALO-hyppy, joka ekalla kerralla meni huonosti ja tokalla hyvin. AVO-hyppyä kokeiltiin ekaa kertaa, Ykä irtosi hyvin ja otti paljon etäisyyttä esteeseen toisella puolella. Takaisin tullessa käytin kaksoiskäskyä (hyppy + sivu), mutta tulipahan erittäin hienosti. Korkeammalla esteellä (kuvassa) hyppynoutoa narupallolla ilman loppuluovutuksia. Edessä oli hirveästi kaikkea kivaa, mutta toi pallon hienosti joka kerta eikä häiriintynyt.

Kun suurimmat höyryt oli saatu ulos otettiin paikkamakuu. Neljä koiraa, holskut keskellä. Välimatkaa karkeasti arvioituna 15m, aikaa 2min. Välillä olin myös selin. Yrjänä pysyi todella hyvin vaikka kauempana menikin tuttuja ja vieressä oli ihana holskunarttu. Oli rennosti hyvässä asennossa ja katseli suurimman osan ajasta minua. Oikein hieno!

Ilmoittauduin toiseenkin ALO-kokeeseen. Se ken leikkiin ryhtyy leikin kestäköön jne.

Tänään vieraan tekemä jälki pellolla, ei keppejä, vanhentui n. 30min. Tuulista. En, tyhmä kun olen, laittanut niin merkille jäljen aloituspistettä, joten tottahan koira sitten lähti jäljelle keskeltä ja jäljesti alkuun. Sitten mentiin ihan miten sattuu johonkin suuntaan, kunnes Ykä näytti löytävän jäljen ja lähti uskomattomalla varmuudella etenemään. Kattelin siinä itsekseni että ei se jälki kyllä mielestäni täältä mennyt. Lopulta saavuttiin päätepisteeseen kaartaen ja tajusin, että Yrjänähän oli jäljestänyt poistuloreittiä pitkin ja siten päätynyt loppupalkalle. No, jäljestipä silti, joten sai palkan.
Sitten tein vielä lyhyen suoran joka vedettiin heti. Arvatenkin jätkä veti jäljestä n. puoli metriä oikealla, koska tuuli siirsi hajua. Mutta nyt mentiin sentään oikeaan suuntaan.

Hyvä kuitenkin, ettei vieraan tekemä jälki ole mikään ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti