torstai 8. huhtikuuta 2010

Rauhallista

Tänään lähikentällä aiheena levollinen paikallamakuu ja silmiin tapittaminen. Eli jätin koiran, menin vaihtelevien matkojen päähän ja kävin palkkaamassa aina, kun katsoi minuun. Aika paljon pyöri pää kaikkien äänten ja hajujen perässä alussa, mutta monta kertaa sain kyllä palkata katsomisestakin. Kerran kellahti lonkalle, mutta kävin korjaamassa ja sitten pysyi. Kun kentän toiseen päähän ilmestyi koirakko, otin vähän lyhyemmiltä matkoilta. Tulijakoira meni n. 50m päästä ohi koko kentän pituudelta, tuuli väärään suuntaan joten Ykä bongasi koiran vasta kun se oli kentän puolivälissä. Pällisteli kyllä, mutta käänsi aina katseen minuun ja siitä kävin työntämässä lihapullaa naamaan.
Lopulta perusasento, seuruupätkä, vapautus ja rauhallinen namipalkkaus.

Vähän perusasentoon hakeutumisia, sitten huvitukseksi kaukana olevien asioiden (sähkötolppa, penkki) kiertelyä eli koiran irtoamisen harjoittelua. Myös itsensä ympäri pyörimiset olivat muistissa. Tarjoili välillä tosi tiivistä seuraamistakin ihan ilman eri käskyä, siitä toki palkkaus.

Sitten uudestaan paikkamakuuta, tällä kertaa rintamasuunta toiseen suuntaan. Matkat melkein täysimittaisia. Ensin olin 45s, Ykä katteli tosi hyvin joten menin palkkaamaan. Toisella kerralla oli noussut seisomaan kun käännyin ympäri, joten palasin takaisin. Jätkä riehaantui vetämään kahdeksikkoa, mutta rauhallisesti käskin sen vierelle. Samalle paikalle makaamaan ja uudestaan, 10s, palkkaus, ja vielä kerta, 20s, perusasento, seuruupätkä ja palkka.

Ei ollut tarkoitus ottaa mitään muuta lisäksi, eikä varsinkaan muita kuin ALO-liikkeitä, mutta pitihän Yrjänälle nyt jotain hauskaakin vielä keksiä lopuksi kun oli ollut niin etevä.
Eteenlähetystä, siis, koska se on kaikista niin kivaa. Eli vietiin yhdessä kentän toiseen päähän lihapulla hatun päälle ja lähdettiin kentän toista päätä kohti. Puolivälissä Ykä aatteli että häh, mitä sä sen pullan sinne jätit, joku vie sen vielä, ja varasti syömään. No, en kieltänyt kun irtosi kuitenkin ja oikeaan suuntaan. Tuli pullan syötyään pikapikaa takaisin näyttämään että oonpa ihana ja kiva pieni holsku, kato nyt. Vietiin toinen lihapulla saman hatun päälle, tällä kertaa otin koiran hihnaan. Yllytin katsomaan tarkkaan ja sitten juostiin toiseen päähän kenttää. Ennen hihnan irrotusta vähän muistuttelin pannasta kiinni pitäen, että mitäs sinne nyt jäikään. Sitten perusasento, hihna irti, vielä vähän sytyttelyä. Ja "eteen"-käsky. Turha kai sanoakaan että kovaa ja epäröimättä lähti. Vapautin vähän ennen hattua. Toi käskystä vielä hatunkin mukanaan ja oli niin hirveän mielissään.

Huomenna tehdään varmaan vielä ihan vain muutamia paikallamakuita tämän päivän tyyliin, lauantaina sitten ajoissa koepaikalle ihmettelemään. Ihan hyvät fiilikset kyllä on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti