lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kolmas möllitokokoe, luokkavoitto


Eilen avattiin kevätkausi jänisten perään karkailulla, tänään käytiin hakemassa ryhmä- ja luokkavoitto möllitokon ALO:ssa. Päivä venyi aika pitkäksi kun oltiin paikalla jo kymmeneltä, ja ennen ALO:a oli vielä neljänkymmenen koiran nakkiluokka, mutta eipä se oikeastaan haitannut. Sai jätkä totutella häiriöön oikein ajan kanssa. Aluksi piti hinistä koko ajan vaikkei missään edes ollut ketään, sitten tuleville koirille piti haukkua. Hiljenemisistä lihapullaa.

Auto on kyllä eri pätevä tokokisoissa, Ykä rentoutuu autossa ja on ihan chillisti vaikka ovi olisikin auki ja auton ohitse kulkisi koiraväkeä. Nytkin sai odotella autossa suurimman osan ajasta, ja käyttäytyi lopulta todella fiinisti. Hallissa piti sitten alkuun vähän haukkua ja hinistä, mutta oli kyllä muuten kivasti. Nakkia naamaan toki kaikesta hyvästä käytöksestä.

ALO:ssa 4 x 6 koiraa, eli kuusi ryhmää jossa jokaisessa neljä koiraa. Me ryhmässä kaksi, sijalla kaksi, eli toisiksi reunimmaisena paikallamakuussa.

Luoksepäästävyys, 10. Testattiin samalla kun tultiin kehään, eli ei ollut erillistä luoksepäästävyyttä rivissä. Olisi ollut kovasti tunkemassa tuomarin syliin. Kiva pieni holsku.
Paikallamakuu, 10. Ei voi muuta sanoa kuin että vau. Rivissä sai perusasennosta nakkia. Kontakti vähän sinnepäin, mutta ei myöskään pyrkinyt vierustovereiden luo. Välimatka tosin oli lyhennetty koska halli ei ollut järin suuri, veikkaisin viittä metriä. Asento skarppi, välillä haisteli ja katseli muualle, mutta ei näyttänyt yhtään siltä että olisi lähdössä mihinkään.
Seuraaminen kytkettynä, 10. Perusasennossa ei ottanut kontaktia. En kiinnittänyt koiraan sen kummemmin huomiota liikkeen aikana kun vain paahdoin menemään ja keskityin tekemään käännökset itse oikein, mutta myöhemmin tuli paljon kehuja että aika pirun hienon näköistä. Saksalainen täyskäännöskin nappiin. Ajattelin että kehän laidalla olevat ihanat collienartut veisivät huomiota, mutta ei.
Seuraaminen vapaana, 9½. Tästä tuli samaten kehuja, tuntuikin olevan hyvin mukana. Puoli pistettä lähti kun ehdimme liian lähelle kehänlaitaa ja saksalaisessa täyskäännöksessä joku sitten sieltä rähähti Ykälle. Jätkältä meni hetkeksi pasmat sekaisin että mitä te nyt mulle huudatte siellä, mutta sanoin iloisesti "seuraa" ja jatkoin matkaa, ja jatkoi entiseen malliin. Todella hienoa ettei lähtenyt rähinään mukaan, hirmu ylpeä saa olla.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, 10. Perusasennossa ei taaskaan kontaktia, mutta lähti hyvin mukaan ja putosi hienosti. Ei ongelmaa.
Luoksetulo, 10. Törmäsi vähän, mutta laskettiin liukuvan lattian piikkiin. Vauhdikas hyppy perusasentoon, eli todella upea.
Seisominen seuraamisen yhteydessä, 10. Nätti seisominen, ei ongelmaa.
Estehyppy, 10. Ykän bravuuri seuraamisen jälkeen, tämä on mennyt joka möllissä hyvin vaikkei olla treenattukaan. Vähän vino perusasento lopussa kyllä.
Kokonaisvaikutus, 10. "Hyvä fiilis ja tarkkaa työtä! Jatkakaa samaan malliin! :)"

Yht. 198 / 200, eli luokkavoitto. Oli estehypyn jälkeen niin kivassa vireessä että lähdettiin kehästä koirien ohi ulko-ovelle ja pihalle vapaana.

Tähän kymppirivistöön voisi tottua. Nyt sitten vain virallisia kisoja katsomaan, ja niihinkin kuusi tuntia etuajassa.

7 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa!! Wau, mikä suoritus ja mitkä pisteet! Hyvä Ykä!! Super Onnittelut ohjaajalle ja taitavalle koiralle!!!

  Anne ja Romeo

  VastaaPoista
 2. Kovasti kiitoksia sekä minun että Yrjänän puolesta, kyllä nyt kelpaa nukkua söpösti kerällä sängyllä. Hirveän ylpeä saa kyllä olla! Tästä saatiin sitten se viimeinen kannustuspotku virallisten kisojen korkkaamiseen, eli eiköhän tässä alkukesästä meitä nähdä sielläkin. Ja treenaus jatkuu!

  VastaaPoista
 3. Mahtavan kunnioittavat onnitteluni! Yrjänästähän on tullut hieno koira, ei muuta kun vain jatkamaan luokkavoittolinjaa virallisissa.

  (Näytitte saaneen maukkaita konvehtejakin, nuo palkinnot kelpaisivat tännekin.)

  VastaaPoista
 4. Ja kysehän oli siis ALO:sta eikä AVO:sta, kuten olin suuruudenhulluuksissani typottanut. No, yhtä kaikki, kiitoksia silti, tästä on hyvä lähteä eteenpäin voittamaan lisää konvehteja. Nyt kyllä sanot Hukalle että sekin vois tuoda sulle vähän suklaata.

  VastaaPoista
 5. Jes, hyvä Ykä! Ihan pientä vaille täydet pisteetkin :D Kohtahan työ sen AVO:nkin läpäisette :)

  VastaaPoista
 6. Onnittelut meiltäkin! Ykästä kasvaa aina vain hienompi hollantilainen :)

  VastaaPoista
 7. Arto & Tiia ja Noora, kiitoksia vielä teillekin onnitteluista! Kuukauden päästä sitten oikeisiin kokeisiin, saa nähdä mitä jännää siellä tapahtuu. Täksi kesäksi näillä näkymin tiedossa paljon kisoja, eli kohtahan tässä pitää varmaan jo pureutua AVO-liikkeiden saloihin.
  Toivottavasti.

  VastaaPoista