maanantai 12. heinäkuuta 2010

Sirkuskoira

Kevät Vantaalla.

Vähän harmittaa ettei täällä Helsingissä oikein ole juoksutus/jälkipeltoja, vaikka muuten Yksälle tekeekin hyvää asua paikassa jossa täytyy ohitella paljon koiria. No, bussilla pääsee. Uskomattoman kuuma täällä on ollut, mutta olemme silti käyneet tallilla ja juoksulenkilläkin. Tallilla ensin pieni maastolenkki pellon ympäri Oden-hevosen vierellä. Pari kertaa haukahti, mutta pyöräytin ja sanoin että et kuule ala. Ja menipä nätisti, minun ja hevosen välissäkin. Maastolenkin jälkeen maneesiin katsomaan kun Oden ja toinen heppa treenailivat. Kun kouluratsastaja lähti pois, saatiin olla vähän vapaammin. Niinpä hihna pois ja kävelyä ympäri maneesia "lähellä"-käskyn alla. Ei häiriintynyt oikeastaan yhtään. Otettiin siinä sitten vähän tokoliikkeitä, lähinnä kaukoja, perusasentoon hakeutumista ja pari luoksetuloa samalla kun hevonenkin treenasi. Sitten jätin Ykän aina yhteen nurkkaan makaamaan ja kiersin maneesin reunoja myöten vastapäivään. Ekalla kerralla nousi istumaan kun pääsin toiseen päähän, käskin kaukona maahan. Tokalla kerralla nousi taas, palasin luokse ja tylsistytin 30s. Sitten menikin jo niin hyvin että sai juosta pallon kanssa. Ei lähtenyt moikkaamaan heppaa edes silloin.
Lopuksi laitoin Ykän istumaan paikallaan seisovan hevosen selkään. Hitto ettei tullut kameraa mukaan, sen verran hyvin sujui. Ensi kerralla sitten. Ensi kerralla kokeillaan myös sitä pysyykö koira liikkuvan hevosen selässä.

Tänään tokotreenit. Aluksi seuruutusta, eli askelsiirtymisiä ja saksalaisia täyskäännöksiä. Järkyttävän kuuma, mutta jaksoi silti tehdä hommia hyvin. Sitten jättöjä, maahan ja seiso. Paluu koiran taakse. Nopeita ja hienoja. Piilopaikkamakuu, tarvitsee lisää treeniä. Vähän eläintä hämäsi kun kyykistyin kumpareen taakse piiloon ja nousi siis pari kertaa istumaan. Metallinoudot eivät oikein onnistuneet, mutta lopulta saatiin ihan ok:n näköinen suoritus. Pitäisi itse opetella heittämään kunnolla. Luoksetuloja, ensin suoria ja sitten pysäytyksillä. Aluksi niin että huusin "seis" ja heitin pallon samantien koiran taakse, sitten niin että ensin käsky, ja pysäytyksestä pallo. Alkoi nopeasti ennakoida ja otettiinkin sitten läpijuoksuja. Tätä ei hirveästi kyllä tarvitse treenata. Kaukot viiden metrin etäisyydeltä, istu-maahan-istu monta kertaa peräkkäin, tosi puhtaita suorituksia.

2 kommenttia:

  1. Ykä istumassa hepan selässä... :O
    Muista seuraavaksi kamera. Tahtoo nähdä sen ilmeen:))

    VastaaPoista
  2. Lähinnä sillä oli niin kuuma siinä säässä että se vain läähätti suu korvissa ja silmät kiinni. :D Mutta kamera mukaan ehdottomasti seuraavalla kerralla, harmi että päästään tallille vain harvoin.

    VastaaPoista