torstai 8. heinäkuuta 2010

Luokkavoitto ja kunniapalkinto, ALO1

Kokeet eivät alkaneet hirveän hyvin, kun lähdin ajamaan Porvoota kohti aivan järkyttävässä myrskyssä ja onnistuin jumittamaan auton vesimonttuun. Tielle oli kertynyt kokonainen lampi ja siihenhän se kiesi sitten jäi. No, hinausauto kehiin ja viestiä Tyrnille, joka lupautuikin Hyvinkäältä asti tulla kuskaamaan meitä. Ehdimme ajoissa paikalle ja sää oli varsin hyvä, vaikkakin melkoisen lämmin. Liikkeet menivät aivan hikoiluttavaa vauhtia, edes valmis-sanaa ei pyydetty sanomaan vaan liikkeelle lähdettiin samantien kun asento oli oikea.

Tuomarina Hannele Pörsti.

Luoksepäästävyys, 10. Tuomari vain hieman hiplaili koiran rintakehää, ei edes kehään mentäessä tarkastanut palleja. No, mikäpä siinä, Ykä istui nätisti.
Paikalla makaaminen, 10. Alussa oli kaikkea sählinkiä kun vieressä olleen kääpiövilliksen ohjaaja vaihtui kesken kaiken, ko. koira paskoi kehään ja keskeyttikin sitten. Ykällä pyöri pää jonkin verran, aika paljon tuijotteli myös minua. Asento suora. Kauempana oikealla haisevat hevoset kiinnostivat. Kun liikkuri lopetti liikkeen Yksä sinkosi katsomaan että mitä niin kivaa siellä kaukana oli, kun kerran seisoin siellä niin kauan. Onneksi vasta liikkeen lopuksi.
Seuraaminen kytkettynä, 9. Vähän ainakin oli pyörähtää eteen pysähtyessä, korjasi sitten. Täyskäännökset oikealle varmuuden vuoksi, oikein kivoja.
Seuraaminen taluttimetta, 10. Täyskäännökset oikealle, hyvän näköistä.
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä, 10. Ei huomautettavaa.
Luoksetulo, 10. Astuin sitten koiran tassun päälle kun se tuli perusasentoon ennen liikettä. Tuomari kysyi älähdyksestä ja heilautin vain kättäni, että "ei se mitään", koska Yrjänä nyt ei vähästä hätkähdä. Tule-käskystä koira lähti sellaista haipakkaa että vähän pelkäsin että törmää, mutta tekikin ihan nappisuorituksen.
Seisominen seuraamisen yhteydessä, 8. Asteli pari askelta.
Estehyppy, 9. Haisteli estettä, ehkä aavistuksen vino seisominen.
Kokonaisvaikutus, 9.

Yht. 191pts.

Että olin ylpeä pikkuhollantilaisesta! Nyt vaan jää pohdittavaksi, että tähdätäänkö koulariin vai hypätäänkö suoraan AVO:on. Luoksetulon pysäytyksiä ja piilopaikkamakuuta lukuunottamatta pitäisi kyllä olla nekin liikkeet kasassa, piilopaikkamakuitakin ollaan kyllä tehty muttei rivissä.

6 kommenttia:

 1. Ou vau! Ja suuri hatunnosto siitä, ettei päivän alun tapahtumat vaikuttaneet asenteeseen!

  VastaaPoista
 2. ONNEA mahtavasta suorituksesta sekä ohjaajalle, että taitavalle Ykälle! Hienoa! :)

  VastaaPoista
 3. Ehdin siinä puolisen tuntia istua järvessä ja manasin koiralle, että jos nyt ei tule ykköstä kaiken tämän jälkeen niin teen siitä rukkaset. :D ilmeisesti tehosi. Onneksi oltiin lähdetty niin aikaisin matkaan että päästiin kaikesta huolimatta paikalle ennen kokeen alkua.

  Suurkiitokset onnitteluista, kyllä lämmittää mieltä!

  VastaaPoista
 4. Onnittelut meiltäkin! Hieno suoritus. Tuomarista olen kuullut että pitäisi kokeet vähän omalaatuiseen tyyliin, mutta ei näyttänyt teitä haittaavan.

  VastaaPoista
 5. Sara, aika jänniä juttuja minäkin olen kuullut, mutta päätin että mennään nyt silti kokeilemaan. Kuulemma myös pelkää malikoita ja holskuja, mutta tiedä häntä. Vaan näillä pisteillä voisin kyllä mennä toistekin Pörstin arvioitavaksi.

  Ja kiitos!

  VastaaPoista
 6. Onnea hienosta tuloksesta!

  Olen nyt parikin kertaa käynyt blogiasi lueskelemassa, mukavalta vaikuttaa joten pitänee linkitellä, että muistaisin useamminkin tänne eksyä :)

  VastaaPoista