torstai 18. heinäkuuta 2013

Ykä on superhakukoira!

Treenattu on, välillä neljä-viisikin kertaa viikossa! Eli tekemistä on riittänyt tokon, haun ja agilityn merkeissä. Ykä on ollut aivan mieletön ässä hakutreeneissä, viime kerralla kiintorullalla ja sitä edellisellä kerralla irtorullilla. Etenee vauhdilla ja suoraan sinne minne käsketään, tyhjiinkin. Risteilee ohjauksesta aivan törkeän hienosti ja innokkaasti. Näytöille kiitää sellaista vauhtia että hirvittää. Ihana eläin, jonka kanssa on iso ilo treenata ♥ vaikkei kisoihin ikinä paukkupelon vuoksi päästäisikään, jo pelkkä treenaaminen tuo minulle todella paljon iloa.

Tokossa virettä pitää jopa vähän hillitä, ettei se ala purkautua äänen kautta ulos. Hillitseminen onnistuu mm. seuraamisen yhteydessä sillä, että heitän hartiat rennosti ja kävelen hitaammin. Uusia tyhmiä temppujakin opetellaan, tällä hetkellä treenin alla pakittaen jalkojen välissä pujottelu. Ykällä vaan tuntuu olevan koko ajan ihan sikakivaa ja sekös se mahtavaa on.

Agissa tuota on helppoa ohjata, ja sen saa pysäytettyä melkein tilanteessa kuin tilanteessa jos se on matkalla väärään paikkaan. Viime treeneissä Ykä pisti mut oikein kunnolla juoksemaankin, että ehdin seuraaville esteille ennen sitä.

Eilen meillä oli käymässä pieni juoksuinen Iska-bedlari, jolle piti eka vähän pölistä ennen kuin Ykä huomasi sen olevan ihana uusi pusuteltava tyttöystävä. Iska leikki Vean kanssa olkkarissa, Ykä yleensä vähän komentaa Veaa jos se riehuu, nyt oli tosi nätisti. Hirveästi halusi mennä haistelemaan ja vähän leikkimäänkin, ja sai heilutella siinä häntäänsä jos ei alkanut haukkua. Haukkumisesta pyysin hetkeksi pois rauhoittumaan. Onni on leikattu uroskoira, joka ei mene sekaisin juoksunartuista.

2 kommenttia:

  1. Wau! Kuulostaa just niin superkivalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se on! Tulee ihan mahtava fiilis aina treenin jälkeen, kun holsku on toiminut kuin unelma ja vieläpä ollut todella iloinen hommia tehdessään. :)

      Poista