lauantai 29. kesäkuuta 2013

Lomiltapaluu


Säät ovat kyllä suosineet, se on sanottava! Ehkä vähän liiankin kanssa; +30 varjossa alkaa verottaa jo itsekutakin. Mutta lomaviikko meni hyvin rattoisasti, käytiin kahdella mökillä ja koirat uivat ja juoksivat minkä ehtivät. Mahtavaa nollausta kevään ja kesän ankaran treenirupeaman keskellä. Ykä nyt on hyppinyt laiturilta veteen jo monena kesänä, ja nyt saatiin Vea seuraamaan esimerkkiä pienen rohkaisun avulla. Ykä kyllä pöllii haettavat lelut vaikka Vea ehtisi niille ensin, sikapossu.

Juhannus meni mukavasti kaupungissa, käytiin Vean ja Ykän kanssa Laajasalon rannassa riehumassa ja palattiin sitten kiltisti kotiin.
AGILITY
Sunnuntaina agia viileässä hallissa, luojan kiitos. Rata lainattiin jostain blogista, linkkaan kun löydän taas. Ykä oli aivan ältsin kiva ohjattava, irtosi hyvin ja kuunteli! Tokalla kerralla minäkin (!) muistin radan ulkoa, niin kiva se oli. Ei mitään hidastelua putkissa. Ihan sikakiva rata. Tosin kun yritin samaa salamaakin nopeamman Oman kanssa, niin erityisesti 10-putken jälkeen piti spurtata ihan tosissaan, että sai ohjattua koiraa esteille 11 ja 12.
TOKO
Maanantaina treenit, asteita taas riitti joten kaikki olivat vähän puoliunessa. Alkuun temputtelua; jalkojen välistä pujottelua, jalkojen välissä seuraamista, ryömimistä ym. Piilopaikkamakuu, piilopaikkaistuminen ja ryhmässä seuraaminen, sain kyllä Ykäänkin eloa. Hyppynouto meni hyvin, mutta tasamaametallinouto oli jotenkin liikaa. Ykä jäi monta kertaa vaan läähättämään ja seisomaan kapulan luokse. Lopetettiin hyvään suoritukseen. 

Keskiviikkona vähän jopa satoi, mutta sää oli silti melko trooppinen. Treeneistä muistan lähinnä sen, että tajusin millä äänensävyllä minun pitää milloinkin kaukoissa käskyttää. "ISTU" korkeammalta, "SEISO" keskiväliltä ja "MAAHAN" matalalta. Toimii! Niin ja otettiin jääviä juosten; seisomisessa ottaa pari ektra-askelta mutta muuten ok, maahanmeno ok, istuminen oli uusi joten sitä hinkattiin. Nyt menee sekin jo hölkkävauhdissa.

Tässä jännää temppuilua

HAKU
Koska helle oli tiistaina niin järkky, otettiin pelkkää esineruutua. Maasto tosin oli hyvin haastava tiheine aluskasvillisuuksineen. Alue 50m x 50m. Ykä hetsaantui hyvin kun sidoin sen puuhun ja paiskoin esineitä, mutta se joutui odottamaan omaa vuoroaan aika pitkään. Alueelle mentäessä into oli korvinkuultava. Esineet etukulmassa, takana keskellä ja takakulmassa. Mutta vaikka lähetin vasempaan etureunaan ja mielestäni koira etsi hyvin ja pitkääkin, se ei löytänyt mitään ja tuli takaisin. Lähetin keskeltä uudelleen, sama homma. Samoin takareunasta. Palattiin sitten etukulmaan ja yritin painaa koiraa etsimään sieltä paremmin, mutta Ykä vaan pörräsi siinä 10m päässä. Kaveri kävi sitten esineen luona kun pidin koiraa kiinni, ja sen jälkeen Ykäkin löysi leikkipatukan. Sitten lepuuttelemaan muiden vuorojen ajaksi.

Lopuksi ilmaisuharkkaa; maalimies kipitti näkölähtönä pellon poikki ja piiloutui. Ykä lähti kuin raketti ja tanner tömisi, mutta nenä ei ollut auki ja sillä kesti hetki löytää maalimies. Rullan toi vähän hitaammin mutta laukaten silti, näytölle taas kiidettiin tuhatta ja sataa.


 
Ääliölauma pönöttää

 Norpat
 
En kestä kun nää kaks on niin söpöjä

 WHARRRGARBL

 Niin komee!

4,5v

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti