perjantai 14. kesäkuuta 2013

Lomalle lähtö


Huomenna lähdetään mökkeilemään ja huilitaan (=rällätään ympäri pihaa ja uidaan ihan tolkuttomasti). Omakin täytti 5v, siitä lisää täällä! Nyt kuitenkin
kooste tämän viikon treeneistä:

HAKU
Ensimmäinen ukko vasemmassa etukulmassa, n. 30m keskilinjasta. Allekirjoittanut voisi opetella lähettämään koiran oikeaan suuntaan. Ihme huuhailua ja eestaas juoksentelua alkuun, ennen kuin nenä alkoi toimia. Hauskasti Ykästä näki kun se sai hajun. Näytölle lähti viemään aluksi ok, mutta sitten kai inkkarit putosi kanootista ja oli vain jatkamassa matkaansa väärään suuntaan. Pysähdyin ja nykäisin liinasta ja käskin uudelleen "NÄYTÄ", jolloin vei hienosti oikeaan paikkaan.

Toka lähetys oikeaan etukulmaan, tyhjänä. Pari kertaa piti lähettää että lähti sinne minne käskettiin, sitten kehuin ja kutsuin takaisin. Edettiin keskilinjaa yhdessä. Kolmas lähetys oikealle siten, että maalimies oli melko kaukana radansuuntaisesti sivussa lähetyskohdasta. Ykä joutui oikein kunnolla etenemään ja käyttämään nenäänsä. Etenin samalla rataa pitkin ja kohta tuli holsku hienosti rulla suussa takaisin. Näyttö vauhdikas ja hieno, mitä nyt meni liina sekaisin ja päästin siitä epähuomiossa irti.

Vikana maalimiehenä T, Ykä sai selkeästi lisää virtaa tutun ihmisen etsimisestä ja toi rullan pian ihan sikailoisena. Lähti myös näytölle kuin ammuttuna. Lopuksi sai paljon kehuja ja taputuksia ja kävi niitä kerjäämässäkin kaikilta. Ihana pieni hakueläin!

TOKO
Tässä sepustusta kaksista treeneistä, kun en enää erota mitä tapahtui milloinkin. Kaveri laittoi ruutumerkit paikoilleen, jotta Ykälle ei jäisi sellaista mielikuvaa että äiti aina laittaa ruudun ja sitten sinne lähetetään. Hyvin löytyi ruutu! Seuruutuksessa niin kovaa virettä että vingutti. Lisäksi siirtyilyä erinäisissä paikoissa istumisesta perusasentoon/eteen. Idari toimi hyvin (seiso-istu-maahan). Luoksetuloihin on tullut nopeutta, mikä aiheuttaa valumista seisomaan pysähtymisessä. Noudoissa ihan sikamaista virettä, myös hyppymetallinoudossa! Mahtavaa.

Tyhmiä temppuja; jalkojen välissä ryömien seuraaminen kun minä kävelen polvillani, etutassut reiden päällä istuminen kun minä olen polvistuneena, kuoleminen (kyljellään makaaminen), kieriminen. Lisäksi käskin Ykää tulemaan eteen istumaan, kun olin itse siihen selin, ja koira tuli - taakseni. Ehkä koiran mielestä takapuoleni näyttää ihan samalta kuin etupuolenikin.

2 kommenttia:

  1. En ole vähään aikaan lueskellut blogeja kovinkaan ahkerasti, joten olen vähän pihalla ;), mutta mikä teidän tilanne haun suhteen on? Tai siis oletteko käyneet kokeissa viime aikoina? Mekin yritetään (vihdoin!) tänä vuonna päästä kokeeseen saakka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime kesänä käytiin kaksissa kokeissa, molemmista nollatulos. Koira on kisavalmis, pellittää maastossa tosi hyvin ja osaa kaikki tottisliikkeet - mutta on laukausaltis. Jää nähtäväksi kisataanko enää. Mutta tsemppiä teille, haku on kiva harrastus ja onnea tuleviin kokeisiin!

      Poista