maanantai 4. helmikuuta 2013

Aksailua ja ruokapohdintaa

Eilen oli Ykän omatoimiaksatreenit. Hallissa on sen verran kova pauke ja mekkala, että se vähän pikkuholskua hirvitti. Meillä oli kokonainen aidattu kenttä itsellämme, joten annoin välillä Ykän pörräillä siellä omaan tahtiin ja mennä niitä esteitä mitkä sitä huvitti, jotta se vähän aukeaisi. Putket, A-este ja puomi tuntuivat olevan kivoimpia. Kyllä koiralla sitten häntä ja motivaatio nousikin, kun se näki että palkkana on PALLO ja sen saa jos tekee asioita. Välillä etsittiin piilotettua palloa ja välillä kiipeiltiin A-estettä ja puomia eessuntaas. Keppien pujottelut meni paljon paremmin kuin viikko sitten! Löysä "meeppä A-esteelle" -kehotus sai Ykän kiipeämään A-esteen päälle ja jäämään sinne... sinänsä kyllä ihan hyvin tulkittu ja oikein toteutettu.

Kolme eri variaatiota samasta sarjasta (tokastakin esteestä hypätään vaikkei viiva siitä meekään)


Hallintana hyppysarjoja, joista joka toisella kerrala piti mennä putkeen ja joka toisella kerralla jatkaa suoraan seuraaville aidoille. Tämä oli välillä vähän haastavaa, koska putket ovat niin kivoja.

Illan varsinainen treeni oli innarit (in'and'out, opin tämän termin eilen!), eli hyppysarjat, joissa koiran täytyi ponnistaa seuraavaan hyppyyn ottamatta askelia esteiden välistä. Näitä ensin kolme keskikorkeaa peräkkäin, lopuksi lisättiin neljäs, korkeampi, loppuun. Parhaiten meni jos jätin Ykän ekan esteen taakse ja kutsuin sitä "AITA-AITA-AITA-AITA"-ölinällä vikan aidan luota. Muutamia tosi kömpelöitä hölmöilyjä saatiin aikaiseksi ennen kuin alkoi sujua. Eteenlähetyksenä ei onnistunut vaikka lopussa olikin pallopalkka, mutta puolivälistä (minä etenin kahden aidan päähän ja aloin hokea AITAa) toimi ihan ok.

Välillä tehtiin pieniä tottisjuttuja, kuten sivulletuloa, peruuttamista, pujottelua ja jalkojen välissä seuraamista. Ihan kivaa Ykällä tuntui olevan, vaikka jänskättikin.

--

Vaihdoin Ykän ruoan Nutra Nuggetsista Acanaan. Pikkuhiljaa olisi tarkoitus siirtyä ainakin osittaiseen raakaruokintaan, koska Vea on kasvattajan pyynnöstä raakaruokinnalla ja samaa sörsseliä olisi kiva syöttää muillekin. Kysellessäni NN:n tarkkaa tuoteselostusta valmistajalta, sieltä vastattiin, ettei niiden politiikkaan kuulu sellaisen antaminen. Okei? Tiesin että kyseessä on melko huonolaatuinen ruoka koska se on niin halpaa, mutta olen syöttänyt sitä koska Ykä pysyy sillä kunnossa. Nyt alkoi todenteolla epäilyttää, joten merkki lähti samantien vaihtoon.

Naapuriin on muuttanut yksinollessaan huutava ja panikoiva koira. Kiva. Asuapa omakotitalossa.

 Vea 15vko, 8,7kg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti