lauantai 2. kesäkuuta 2012

Treenieläin hyppii ja metsästää

Eilen illalla käväistiin Viilarinkentällä ottamassa noutoja. Kova meno päällä, ihana. Madallettu hyppynouto jees, metristä yritti alkuun kiertää. Laitoin sitten hihnaan ja juoksin vierellä kannustamassa molempiin suuntiin. Tekniikkaa pitää vielä hioa, kolauttaa takajalat esteeseen palatessa - vaikka ei se näytä menoa hidastavan. Ehkä murraa ja palkkaantuu vieläkin paremmin vain. Pari kertaa saatiin onnistunut metrinen hyppynouto ilman hihnaa, kun avustaja seisoi esteen vieressä ja kannustin takaisin tullessa. Eka haettiin patukkaa, sitten kapulaa. Kyllä tämä tästä!

HAKU
Tänään Landbossa treenailemassa. Kiintorulla, koska pitkään on tehty irtorullilla - seuraavissa treeneissä taas irto. Eka maalimies etukulmassa, umpipiilossa melko lähellä keskilinjaa; koira ei edennyt käskettyyn suuntaan joten käskin takaisin. Tästä se otti vähän nokkiinsa, ja seuraavalla lähetyksellä kyllä meni oikeaan suuntaan - mutta parin metrin päässä otti rullan suuhunsa ja palasi. Ajatteli kai että tällä sitä on aiemminkin saatu nakkia, miellytetään vähän. Tätä hölmöilyä ei katsottu yhtään, irrotus ja uusi lähetys. Sitten piilokin löytyi, vähän Ykä arpoi että mitäs sitten, mutta otti rullan. Kerran sylkäisi matkalla, mutta otti itse uudestaan kiinni. Näyttö mainio!

Toka maalimies pidemmällä toisella puolen etukulmassa, lähti näkölähdöllä umpipiiloon. Ei ongelmaa - paitsi että näytöllä koiran pitäisi istua eikä ryömiä maalimiehen syliin pusuttelemaan...

Kolmas myös pidemmällä, valmiina umpipiilossa. Kallioinen maasto. Maalimiehen mukaan ei kuullut että koira olisi käynyt piilolla, mutta niin se vain toi rullan ja vei minut oikeaan paikkaan. Oli kai saanut hajun kauempaa, ei voi tietää.

Neljäs takalinjalla, lähempänä keskilinjaa, puoliumppari. Pussasi maalimiestä pikaisesti ennen kuin nappasi rullan ja toi. Taas sama juttu näytöllä, maalimies on niin kiva että on vaikeaa istua paikoillaan.

Hitsi että oli pätevä elukka tänään metsässä, alun hölmöilystä huolimatta! Ykä on muutenkin skarpannut hirveästi viime aikoina, selvästi lötköilyyn puuttuminen ja sähäkkyyteen kannustaminen on auttanut. Kiihtyy nollasta sataan nanosekunnissa - mahtava piirre treeneissä, harmaita hiuksia herättävä arkielämässä. Mutta näillä mennään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti