torstai 24. toukokuuta 2012

Kesä ja kukkaset


Luulen että jos hakukokeet jostain jäävät kiinni, niin tottiksesta. Matkalaukkuseuraamista täytyy alkaa ihan toden teolla kitkeä pois, eli rakentaa parempaa viettikestävyyttä ihan alusta alkaen. Pitää kai alkaa taas treenata hihnassa, pitkän aikaa olen tehnyt kaiken siten että koira on koko ajan vapaana. Lyhyempiä pätkiä, jännitettä ja kaikkea sen sellaista. Veikkaan että metrinen estekin tuottaa ongelmia, mutta pitää käydä Viilarin kentällä kokeilemassa.


Noh, eli seuruutukset olivat suurimmalta osin aika sunnuntaikävelykamaa, jäävät sentään ihan ok. Pk-luoksetulo maahanjätöstä vauhdikas! Luoksetulot ovat jostain syystä ihan superkivoja, ehkä kun siinä saa painaa nasta laudassa. Piilopaikkaistumiset ja -makoilut ei mitään ongelmaa, ei myöskään paikkamakuu ohjaaja selin. Päivän mielenkiintoisin liike oli hyppynouto, kun koiralla ei oikein taas palanut päässä mikään valo. Ensin se yritti palauttaa kapulan esteen sivusta ja joudun ohjaamaan esteelle. Toisella kerralla kyllä hyppäsi takaisin, mutta niin laiskasti, että takajalat kolahtivat. "AI :--(", sanoi Ykä, mutta ei se sitä pitkään jaksanut murehtia. Kolmas kerta menikin nappiin ja innokkaasti. Kannattaa koira katsoa missä se este on, ennen kuin hyppää... tasamaametallinouto hetsaten, vikana koko liike.
Tötsien pujottelu seuruutuksessa oli vielä hirveämmän näköistä kuin alun tokoseuruutus, kyllä se paikkansa piti mutta "on kuuma ja nönnönnöö en jaxais onx pakko". Muutenkin näin kesän tullen Ykä alkaa hyvin herkästi puhallella, vaikkei olisi edes tehnyt mitään erityisen rasittavaa. Vietti, vietti.

Ruutuun on aina kivaa juosta, mutta hyi vieressä joku mies kolistelee roskalaatikkoa en voi seisahtua käskystä. Parin vähän äkäisemmän "SEISO"-käskyn jälkeen pysyi, ja sai siitä palkan. Tämän jälkeen seisoi ihan hyvin, ja sai vaihtelevasti palkkaa seisomisesta, maahanmenosta tai seuruutuksesta.

Luoksetulot olivat puhaltelusta ja läähättelystä huolimatta lähes räjähtäviä. Tehtiin todella pitkältä matkalta, välillä läpijuoksuna ja välillä pysähdyksillä. Pari kertaa tarjosi maahanmenon sijaan seisomista, mutta ei hyötynyt siitä mitään ja sai palkan vasta kun teki oikein. 


MUISTA:
- seuruutuksesta pitää tehdä sähäkämpää
- koiraan muutenkin lisää sähäkkyyttä, onhan se sentään holsku
- ihan sama kuinka kuuma on, työt pitää tehdä kunnolla > vaatimus
- mee nyt herran tähden opettelemaan niitä pk-noutoja, kokeet on parin viikon päästä


 
 

2 kommenttia: