maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kissanpäivät ja reenailut

Juoksentelut
Eilen käytiin aamulla Rajasaaressa juoksemassa suurimmat höyryt pois. Ykä tulee siellä parhaiten toimeen silloin, kun koiria on paljon. Nytkin siellä oli kai joku rhodetapaaminen, koska rhodeja oli rutkasti. Monesti on tullut vähän kähinää niiden kanssa aiemmin, nyt oli niin paljon ettei holsku viitsinyt lähteä uhittelemaan. Leikki nätisti kaikkien kanssa, narttujen ja urosten. Jossain välissä löytyi ihana sekarotuinen narttu, joka olikin aivan tajuttoman nopea. Ykälläkin alkoi puhti loppua jossain vaiheessa, ennenkuulumatonta.

Illalla käytiin shelttien ja Hukan kanssa jäällä. Ykällä oli kissanpäivät, kun oli kolme narttua talossa.

Treenailut
Keskiviikon tokoilut menivät vähän huonosti, koska en ollut itse kovinkaan hyvällä tuulella. Tänään tilanne oli aivan päinvastainen, ja oltiin molemmat, minä ja koira, täydessä vireessä. Hauskaa oli molemmilla, oikein hyvän mielen treenit.

Aluksi lämmittelyä, eli pyörimistä molempiin suuntiin. Helppo nakki ja superkivaa. Sitten seuraamista hyvällä vireellä, kunnes kentän laidalla näkyi pienenpieni raitapaita... oli pakko jättää Ykä maahan ja käydä moikkaamassa. Hevossaaren kennelin A-pentueen mukuloita kuulemma. Ihana ja hyvin hampaikas tapaus! Ykällä oli vaikeuksia pysyä paikallaan kun lässytin pennulle, ja kaksi kertaa se piti viedä takaisin. Pienen muistuttelun jälkeen pysyikin paluuseeni asti tosi hyvin. Ei ainakaan auttanut pentukuumeeseen tuollaisten sisukkaiden pikkupolskujen paijaaminen.
Sitten pari piilopaikkamakuuta. Ensimmäinen niin, että lähdettiinkin piiloon koirien taakse. N. 1min. Pysyi, mutta nousi perusasentoon ennen käskyä. Käsky takaisin ja seuraamisen kautta riekutuspalkka. Tokana toinen päälle minuutin pätkä normaalisti. Skarppi asento eikä noussut mihinkään. Taas pallopalkka seuraamisesta. Tässä vaiheessa meni tieskuinkamones narupallo hajalle. Heti perään piilopaikkaistuminen 1min, hieno.

AVO-hyppy hyvä, mutta eteentulossa etutassut olivat kenkieni päällä. Odotin niin kauan, että laski ne maahan, siitä heti pallopalkka koiran taakse. Tokalla kerralla jäi tassut sievästi maahan. Hyppynouto vieraalla kapulalla. Ykällä oli aivan järjetön hinku kapulalle. Nyki perusasennossa koko ajan ja odotti käskyä. Jätin paikalleen ja hain kapulan itse. Heitin uudestaan, nyt koira odotti nätimmin. Hyvän näköinen hyppynouto. Samalla kapulalla tasamaanoutoja, ja nekin oikein kivoja. Reilut palkkaukset.

Uusi zetan muotoinen idari, järjestyksellä istu-seiso-maahan. Istumisessa hidastin vauhtia, muut menivät vauhdista. Maassaollessaan pyöri jotain omiaan, joten se uusiksi. Riehumispalkkaus pallolla. Myöhemmin koko kaavio uusiksi ja ei ongelmaa.

Luoksetulon pysäytys toimi kuin unelma! Jätin tötsän viereen kannelle namia ja pysäytin siihen. Pysähtymisestä vapautus palkalle. Tämän jälkeen läpijuoksu. En tajunnut jättää tähän, seuraavissa yrityksissä löntysteli. Loppuun parit läpijuoksut suoralla palkkauksella ilman loppuasentoja, johan löytyi vauhtia.

Merkille lähetys toimi tosi hyvin sekin. Jätkä on tajunnut jutun juonen hyvin. Namipalkka suoraan suuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti