sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Helsinki - Shangri-La

Vanhoja kuvia uusien puuttuessa

Tallilla
Eilen taas samalla tallilla kuin viimeksi. Nyt juoksuttelin Ykää ensin pitkällä tallille johtavalla tiellä ja saavuttiin tallialueelle vapaana. Ei edes ajatellut hevosista kuumumista. Ei ollut käskyn alla paljoakaan, kunhan katselin sivusilmällä ja kutsuin luokse jos näytti siltä että piti. Hirmuisen nätisti Ykä oli, eli sai syödä päivän aikana varmaan puoli kiloa nakkeja. Vähän piti riehua kun iso tallikoiranarttu tuli haistelemaan, mutta käskin lopettamaan ja lopetti.

Maneesiin mentiin kahden ponin välistä, eikä mitään ongelmaa. Katsomossa pidin koiran hihnassa, ettei lähtisi laukkaavien heposten perään. Ja kyllähän ne kiinnostivatkin, mutta eivät aiheuttaneet samanlaista hininää kuin viimeksi. Sitten olikin jännät paikat, kun tallikissa tuli huudeille hengailemaan. Annoin Ykälle nakkia katselusta, ja paikallaan oleva kissa olikin ihan ok. Kerran Ykä putosi maneesin lauteilta kun liikaa kyyläsi. Siitäs sai.
Sitten Ykä alkoikin inistä, joten otettiin rauhoittumisen kautta tapahtuva poistuminen. Jyrkiltä lauteilta ei rynnitty alas, vaan mentiin yksi kerrallaan. Pihalla vähän yleistä olemista ja vähän tokohommia (joista alla), sitten takaisin.

Lopuksi oleskeltiin pihalla ja syötiin nakkia kissan kanssa, ensin hihnassa ja sitten vapaana. Oltiin ihan kissan vieressä ja ohiteltiin. Ei ongelmaa. Liikkuva kissa olikin sitten vaikeampi pala, mutta vaikka Yrskä singahti, tuli samantien kutsusta takaisin.

Toko
Tallille johtavalla pihatiellä otettiin vähän tokojuttuja tennispallolla. Ensin luoksetulon pysäytys, koska halusin nähdä miten toimii ilman tötsiä ja kansia. Ja koirahan jarrutti käskystä niin että lumi lensi. Vapautus ilman loppuasentoa ja namia naamaan. Seuraavaksi läpijuoksu ilman loppuasentoa. Kun koira juoksi täysiä kohti, heitin pallon itseni taakse. Sitten vähän liikkeestä maahanmenoja, ja toimivat nekin tosi hyvin iloisemmalla käskyllä.

Pyöräilykausi avattu
Äsken käväistiin pyöräilemässä, koska autotiet ovat jo sulia. Jalkakäytävät sen sijaan ovat ihan jäässä. Ykää se ei haitannut, joten se juoksi valjaissa jalkakäytävällä ja minä sen vasemmalla puolella tiellä. Lopuksi riehumista taloyhtiön pihalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti