maanantai 21. kesäkuuta 2010

Tokotreenit

Tokotreeneistä oltiin miehekkäät neljäkymmentä minuuttia myöhässä, kun luulin että tunti alkaa vasta kahdeksalta. No, jos kerran ollaan myöhässä niin ollaan myöhässä sitten kunnolla. Saavuttiin nurmikentälle ja Yksä yllätti oikein toden teolla olemalla ihan hipihiljaa, vaikka malikka riekkui pallolla ja dogo haukkui meidän tullessa paikalle. Oli muutenkin todella hieno tapaus eikä välittänyt ventovieraista koirista yhtään. Aluksi seuruutusta hihnassa, hirveää poikitusta joten paljon käännöksiä vasemmalle. Palkaksi juustoa. Alkoi sitten näyttääkin ihan siedettävältä.
Sitten pitkänmatkan luoksetuloa. Ehdin varmaan reilun kuudenkymmenen metrin päähän ennen kuin kävi käsky että matka riittää. Liikkuri sanoi "käsky" ja otti häiriöksi askelen eteenpäin, ja Ykähän sinkosi matkaan ennen kuin ehdin sanoa mitään. Juoksi pari kertaa minua ympäri ja matoili vähän kun ärjäisin. Kehut siitä että antoi ottaa kiinni ja uudestaan, lyhyemmältä matkalta ja ilman liikkurin häiriöitä. Juoksi ohi. Ärähdin, sanoin uudestaan "tule" ja palkkasin kun istui eteen. Näitä sitten lyhyemmältä matkalta useita niin että ohjasin juustolla, meni oikein kivasti. Paineistui kai vain tuosta ärähtelystä.
Hypyssä Ykä sinkosi esteen jälkeen tervehtimään ohjaajaa. Karjaisin takaisin ja otettiin uudestaan. Kolmannella kerralla onnistui, mutta kun pääsin vierelle ja liikkuri käski seurauttaa, Ykä istui ilman käskyä. Neljännellä kerralla onnistunut.
Tasamaanoutoja pari kappaletta, ihan ok, pitäisi antaa koiralle työrauha ja kehua vasta kun se istuu edessä. Tämä huomattiin sitten hyppynoudoissa. Ekalla kerralla kehuin kun otti kapulan suuhun, joten pudotti, nosti ja kiersi esteen. Tokalla olin ihan hiljaa ja meni hirveän hienosti.

Paluumatkalla ohiteltiin todella paljon koiria todella hienosti. Pitäisi aina lenkkeillä nälkäisen koiran kanssa taskut täynnä juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti