keskiviikko 6. elokuuta 2014

Prööt on ihan hyvä käskysana

Kuuma on ja Oma näyttää päivä päivältä enemmän tankkerilta. Isojen kanssa ollaan käyty pariin otteeseen Sipoossa yöuinnilla, mukavaa kun ei ole muita ja saa vain olla. Ykä tosin pari viikkoa sitten onnistui jotenkin loukkaamaan itsensä kallioilla touhutessaan eikä autolle palatessa liikkunut kovin puhtaasti, joten kutsuttiin hieroja ennakkoon tsekkaamaan koiran kunto. Nopeasti sille vaan iskee ne samat jumit mitä sillä ennenkin oli, mutta mitään vakavampaa ei löytynyt. Jotain siinä nyt vaan on rakenteellisesti vikana kun paikat jumiutuu niin äkäiseen tahtiin - tai sitten se on vain holsku joka ei tasan ikinä jarruta tai mieti vaan painaa vaan menemään...

Olen välillä pitänyt trackeria päällä lenkeillä, semmoisia leppoisia 5km lenkkejä tehdään vaikka hellettä piisaakin. Oma jaksaa hyvin käppäillä, ja sen vauhdilla me yhteislenkkejä mennäänkin. Ensi viikon viikonloppuna se sitten lähteekin kasvattajalle, toivotaan että kaikki menee hyvin.

 

HAKU
Viime viikolla käytiin vähän paikkaamassa allekirjoittaneen treeninsuunnittelumokia (kaksi maalimiestä samalla puolella liian lähellä toisiaan), ja sehän meni oikein pätevästi. Ukot molemmissa etukulmissa 50m:ssä, keskilinjalle tullessa haisteli oikealle joten lähetin ensin vasemmalle. Upposi hyvin ja suoraan, ennen löytöä koukkasi jostain syystä jyrkästi vasemmalle ja eteni radan ulkopuolelle. Huudosta kääntyi, sai hajun maalimiehestä ja toi irtorullan hyvin. Näyttö hyvä ja suora.

Toinen maalimies oikealta tämän jälkeen, taas upposi hyvin ja suoraan - löysi heti, toi hyvin, näytti hyvin. Pätevin elukka!

Kolmas maalimies näkölähtönä kävellen, ajattelin että tehdään vikaksi ukoksi joku kiva ja helppo. Noh... ukko paineli 40m:iin ja vaikka Ykä näki kaiken koko ajan, se ei silti löytänyt T:tä heti. Jotain ihme pyörimistä ja etsimistä ja voi sitä iloa kun sitten löytyi.

Seuraavana päivänä otettiin Vealle vielä toiset treenit, Ykä oli mukana tallomassa aluetta ja oli siitäkin oikein tyytyväinen.


TOKO/RTK
Yhtenä iltana pörräsin Ykän, Nikan ja Vean kanssa kentälle törttöilemään, Ykä sai tehdä vähän VOI-juttuja (tunnarikapulan etsimistä pitkästä heinikosta, seuruutusta, ruutua) ja taiteilla pelastuskoiraesteillä. Tikkaat on ihan superkivat Ykän mielestä! Lähetin sitä myös kauempana oleville pöydille istumaan ja sepäs olikin hauskaa. Tehtiin myös tasamaanouto 2kg kapulalla ekaa kertaa: a) minä en saa heitettyä sitä tiiliskiveä kuin max 6m ja b) Ykä juoksi kapulalle, nosti sen, pudotti kun olikin painavampi kuin oletti, muttei lannistunut vaan nosti uudelleen ja toi hienosti. Vinoestenouto tehtiin myös kilon kapulalla ja madalletulla esteellä ihan vaan huvin ja urheilun vuoksi.

Vean kanssa opeteltiin hyvää yhteistyövirettä ja vasemmalle kääntymistä, apusanalla "PRÖÖT" koska olen vakavasti otettava koiraharrastaja ja kaikkea. Ja koska rally-tokossa saa antaa tyhmiä käskyjä niin paljon kuin haluaa. Oikein näpsäkkää. Nikan kanssa lähinnä pelleiltiin ja kokeiltiin vähän kaukoja, jotka on Nikan akilleenkantapää.

Eilen lähdettiin taas ralleilemaan, tällä kertaa mukana oli jopa muitakin. Tehtiin kokeenomaista rataa, jonka loppumetreillä oli kauhea källikäännös jota en alkuun meinannut lainkaan muistaa... toivottavasti oikeissa kokeissa ei ole vastaavia tai nollaa pukkaa automaattisesti. Treenasin Ykän, Vean ja tankki-Omankin, joka meinasi syödä multa sormetkin käsistä kun oli niin innoissaan. Ykän kanssa hyvä meno koska tajusin olla menemättä suoraan autosta suorittamaan, Vean kanssa vasemmalle kääntymiset oli tosi hyvin hanskassa mutta pitää treenata seuruutuksesta eteentuloa ja erityisesti ohjaajan takaakiertoa. Omalla oli vaan sikakivaa ja se oli hieno. Sunnuntaina mölliralleihin, sitä ennen ehditään vielä ainakin hakuilla!


Loppuun vielä Mari Kuusaron ottama kuva mahdottoman söpöstä hakusakemannista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti