keskiviikko 13. elokuuta 2014

RTK-valiot!

 
 Vea melkein 2v ja Ykä melkein 6v

Tai no ainakin melkein. Käytiin viikonloppuna Riihimäellä korkkaamassa rally-toko -kisat möllien merkeissä, ja ei helevata kun oli päheitä koiria. Vea sai 97/100pts ja Ykä 99/100pts, kaikki vähennykset tuli samalta kyltiltä ja kaikki olivat ohjaajamokia. Kasikyltillä lähdin liikkeelle liian aikaisin enkä odottanut kunnolla, että koira pääsee siirtymään viereeni.


Kisarata ulkomuistista

Rata oli kiva ja tarpeeksi simppeli, että minäkin pysyin kärryillä. Kuva ei sitä ole. Ykä alkuun meinasi miettiä, että hetkinen, nyt ollaan kokeissa, mutta kun kehuin ja innostin sitä, koira nousi laamamaisuudestaan. Rally tekee tosi hyvää holskulle myös totisia tokokokeita ajatellen juuri tästä syystä. Vean kanssa saatiin hengailla hallilla melkein koko ALO-luokan ajan, koska Ykä oli koevuorossa toisena ja Vea viimeisenä, ja se teki vähän jänskäävälle sakulle tosi hyvää. Ennen suorituksen alkua riehuttiin aloituspaikalla pallolla ja Vea teki radan tosi hyvällä työmoodilla. Vähän niin kuin Ykä silloin nuorempana, ennen kuin pilasin sen! :---D ei mutta ihan törkeän hienoja eläimiä molemmat. Näin hyvin kun menisi virallisissa kisoissa, ei olisi huolenhäivää. Pitää vaan muistaa jättää pallo kehän laidalle...


Edellisenä iltana koesääntöjä (ekaa kertaa...) lukiessa huomasin, ettei RT-kokeissa saa olla lainkaan kurkkaria, ei vaikka se olisi kiristämättömällä. Ja lisäksi piti olla "tavallinen hihna". Hetken mietin, että mitähän hittoa mä noille piskeille pistän päälle, mutta mentiin sitten solkipannoilla ja lenkkihihnoilla. Ja sain jopa tuomarilta kehuja siitä, että pidin hihnaa juuri oikein! Jee! En ole ihan turha jätkä.


Lopuksi vielä videomatskua siitä, kun näytän miten Vean "PRÖÖT"-käsky toimii. Tuomarilla oli ainakin hauskaa kun prööttäilin melkein koko radan ajan.

2 kommenttia:

 1. "Vähän niin kuin Ykä silloin nuorempana, ennen kuin pilasin sen! :---D"
  ^ Tiedän tämän, se oli varmasti ihan niin kuin Hukka joskus nuorena, ennen kuin pilasin sen...

  Prööt on hyvä käsky, yhtä hyvä kuin klää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää siis vain aina ottaa uusia koiria ja kisata niiden kanssa kun ne ovat vielä nuoria ja optimistisia.

   Klää on hyvä, pitää keksiä sille jotain käyttöä.

   Poista