perjantai 25. heinäkuuta 2014

KUUMA

Kyllä on kuuma! Treenejä suunnitellaan/skippaillaan koirien jaksamisen mukaan, välillä käydään uimassa ja välillä ihan vaan lepäillään. Oma tuli kuin tulikin kantavaksi, se todettiin alkuviikosta ultrassa ja voi että on kyllä jännää. Elokuun puolessavälissä se lähtee kasvattajalle, joten sen osalta treenitaukoa tulee nyt tämä kolmisen kuukautta. Rally-toko -kisat jäävät välistä, mutta ehtiihän niitä! Meille ei tule pentua mutta kyllä tässä silti jännitetään urakalla. Ykä sai hierojalta vihreää valoa treeni- ja koekentille palaamiseen, jee! Nyt vaan jatkuvaa ylläpitohuoltoa, ettei ikinä enää palata siihen pisteeseen missä oltiin pari kuukautta sitten.RALLY-TOKO


Tällaista rataa tehtiin rally-tokotreeneissä, tämä ennen ultrausta joten treenasin kaikki neljä koiraa. Ykän kanssa pitää muistaa ensin saada siltä vähän löysiä pois, eli ei suoraan autosta kentälle vaan vähän pallon etsintää tmv juoksutusta. Sitten ei holskulla höyryä niin paljoa. Toka kierros olikin jo ihan eri meiningillä ja fiiliksellä. Vean kanssa pitää muistaa herätellä sitä ennen radalle menoa - palloleikkiä ja muutamia simppeleitä käskyjä, niin johan saku on messissä. Nika ja Oma meni molemmat tosi pätevästi nakkipalkalla, Oma vähän hyppi seuruutuksessa mutta ihan sama tässä vaiheessa.Lupasin jonkun aivopierun saaneena hankkia kaikille neljälle RTK1-tunnukset, joten pakkohan se on treenata! Tosin T hankkii sitten RTK2:t, minä kolmoset ja T neloset. Vealle ja Ykälle on ekat RT-kokeet varattuna elokuulle, jos käy hyvin niin joudun käymään vain 12:ssa ALO-kisoissa! :D ja Omahan nyt tosiaan mammalomailee, niin pitää puskea noita muita pullia uunista ulos T:tä varten. Eli eiköhän meitä tässä syksyllä kisoissa näe!

 Seuruutusta, takaakiertoa, pujottelua


HAKU

Viime treeneissä tein Ykälle vähän liian haastavan treenin, mutta näistä oppii ja ensi kerralla helpompaa. Tallottu alue oli 50m syvä molempiin suuntiin mutta vain 20-30m pitkä, ja tein virheen laittamalla maalimiehen sekä oikeaan etukulmaan (50m) että alueen oikean takareunan keskivaiheille (20m). Ajattelin ahneuksissani, että otan ensin ekan maalimiehen etukulmasta irtorullalla, sitten lähetän vasemmalle tyhjään ja risteilytän oikealle toiselle maalimiehelle. Mutta kah, Ykäpä ei irronnutkaan kunnolla etukulmaan kun oli haistanut lähempänä olevan maalimiehen. Kerran sain korjattua ja lähetettyä uudelleen, mutta loppujen lopuksi se kuitenkin haki kakkosmaalimiehen ensin. Ei sinällään haittaa minua, näyttö oli hyvä ja koira periaatteessa teki oikein vaikkei edennytkään kovin pitkälle sinne minne näytin ensimmäisenä.

Keskilinjalle alkupisteen kohdalle palatessa yritin lähettää Ykää oikeaan etukulmaan ukkoa hakemaan, mutta ei oikein irronnut kun oli sitä mieltä että oli jo tsekannut alueen. Lähetin sen sitten vasemmalle tyhjään, sinne upposi hyvin, ja sieltä kutsuin takaisin ja heitin suoraan oikealle. Sitten löytyi sekin ukko ilman muita apuja.

Ensi kerralla ei kahta maalimiestä samalle puolelle (ainakaan noin lähekkäin)! Mutta kuten sanottu, Ykän kohdalla ei haittaa, tärkeintä että sillä oli kivaa ja minä opin suunnittelemaan reenejä paremmin
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti