perjantai 11. heinäkuuta 2014

Hakua!


HAKU
Viimeisimmät hakutreenit skipattiin Ykän kanssa koska seuraavana päivänä oli hieroja, mutta nyt uskaltauduttiin ottamaan helppoja pistoja. Edelliset treenit olikin olleet blogin mukaan viime vuoden lokakuussa. Nyt pidetään BOT-loimea päällä ja seuraillaan, mitä selkä asiasta tykkäsi - holsku itse kun oli aivan hillittömän onnellinen. Toivon kovasti, että Ykän kanssa voi välillä tehdä jotain tällaista pientä. Raitasika nukkuu nyt äärettömän tyytyväisen näköisenä pienellä kerällä keskellä sänkyä. Muutkin koirat ovat hyvin hiljaista sakkia nyt - Vea oli myös treenaamassa ja sheltit olivat tallomassa aluetta.

Joka tapauksessa! Ääntä lähti kuin Kiljusten perheestä kun otin holskun autosta, koira tiesi samantien mitä oltiin tultu tekemään vaikka maasto oli täysin uusi. En kamalasti puuttunut haukkumiseen enkä leveässä pannassa vetämiseen ennen valjaiden päälle laittoa, sen jälkeen sai kyllä vetää aloituspaikan suuntaan mutta ei huutaa. Eka maalimies puolihaamuna vasemmassa etukulmassa, 50m syvällä. Upposi lähetyksestä kuin veitsi voihin, ei mitään ääntelyä, haki irtorullan maalimieheltä, ja lähti viemään sitä samalla puolella kauempana piilossa olevalle T:lle, josta oli ilmeisesti saanut hajun... karjaisusta kääntyi ennen kuin ehti löytää T:n ja toi rullan minulle. Näyttöliinan laitoin pannan sijaan valjaisiin enkä roikkunut kiinni liinassa.

Toinen maalimies oikeassa etukulmassa, 50m syvällä, kuopan pohjalla. Erittäin suora pisto. Olin varoittanut maalimiestä että Ykä saattaa jäädä pussailemaan, mutta eikä mitä - se oli kuulemma yhdellä loikalla hypännyt monttuun, ottanut salamannopeasti irtorullan ja toisella loikalla oli jo matkalla takaisin keskilinjalle. Näytöllä onnistuin taas rynäisemään, mutta onneksi en pitänyt liinasta kiinni niin ei haitannut koiran suoritusta.

Vika maalimies, T, alueen keskivaiheilla vasemmalla, 50m:ssä. Suora pisto, mutta oli kuulemma kiertänyt häntä heiluen pari kertaa sitä kuusta, jonka alla T oli piilossa, ennen kuin oli ottanut hajun ja hakenut rullan kuin hai. Rullaa palauttaessa alkoi vähän kuumuus ja rasitus haitata, pudotti rullan kerran mutta toi pyydettäessä. Näyttöliinaa kiinnittäessä takajalat tärisivät melkoisesti, mutta ei haitannut näytölle juoksemista. Autolle sai kävellä vapaana pallo suussa, ravasi hyvin - normaalisti heittää aika herkästi peitsaamiseksi. Tarkkaillaan! Mutta ei vain voi käsittää miten iloinen voi koira olla kun pääsee TÖIHIN.

--

Vähän aikaa sitten käytiin Vean ja Oman kanssa mätsärissä, minä handlasin Veaa ja kaveri omaa. Vealle SIN ei sij. ja Omalle PUN ei sij. Hienosti pikkusaku käyttäytyi koirapaljoudessa, ja käyttäytymistähän me tultiinkin reenaamaan! Olihan sillä kuitenkin vielä reikä kyljessä ja sen ympäriltä ajeltu iso läntti karvaa, joten ei sinänsä ihme ettei oltu kovin nätteinä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti