sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Let it go


Tammikuuhun on mahtunut kahdet ohjatut tottistreenit ja yhdet omatoimiset parkkihallipölhöilyt. Parkkihallissa tein ensin rally-toko -liikkeitä Oman kanssa, sehän on aika pätevä likka kun sille päälle sattuu! Allekirjoittaneellekin paljon opeteltavaa, rally-toko on sen verran erilainen laji ohjattavuudessakin kuin toko. Kyllä me siellä kisoissa sitten hakataan kaikki! Ykän kanssa naksuteltiin jotain tyhmää, koska se nyt on vaan niin söpö kun tarjoaa kaikkea pelleä ja on niin iloinen.

Perjantaina Ykän kanssa ohjatut tottikset hallissa. Järkysti ääntä lähti taas koirasta alkuun, ennen kuin hommaan tuli jokin tolkku. Seuruutuksessa melkoista poikitusta, jota korjattiin palkan paikan vaihtamisella. Vinkkejä tuli luoksetulon pysäytyksiin ja kaukoihin, kun kämmin taas jotain omiani. Lisäksi vois taas vaihteeksi opetella heittämään kapulaa. Tunnarissa Ykä haisteli tosi tarkkaan, nosti väärää puolen sentin verran, pudotti sen, haisteli taas ja toi oikean. Kyllä se siitä!


Tänään ohjatut tottikset ulkona, alkuun ruutua joka olikin tämän päivän teema. Tuli taas paljon ohjeita ja pitää (edelleen...) itse oppia antamaan koiralle jännitettä, ei vain odottaa että noniin, nyt se juoksee ja nyt se seisoo. JÄNNITETTÄ peliin niin johan taipuu holsku mihin suuntaan vaan. Tämä nyt pätee kaikkiin tottiksen osa-alueisiin, mutta erityisesti ruutuun. Lisäksi enemmän liikkeitä putkeen ennen pallo-/nakkipalkkaa - tällä pedataan parempaa koemenestystä kun Ykä tajuaa, että töitä pitää tehdä vaikkei palkkaa tipu. Tämän päivän murheenkryyni oli paikkamakuu, jota ei kylläkään olla edes treenattu paljoa viime aikoina. Ykä nousi lähes järjestään istumaan, kun pääsin tarpeeksi kauas. Treeniä, treeniä, ei auta itku markkinoilla!

Nikan kanssa ollaan käyty paimentamassa lampaita, se on siinä niin älyttömän hyvä että tulee tosi hyvä mieli. On ihanaa, kun jokaiselle koiralle on löytänyt laji, jota se rakastaa. Ykä ja Vea on rakastavat hakuhommia ja tottista, Nika on syntynyt paimentamaan ja Oma on elementissään agikentällä ja rally-tokossa. Paimennusta pitänee kyllä päästä taas testaamaan Ykän kanssa, se on viimeksi nähnyt lampaita kesällä 2012.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti