lauantai 14. tammikuuta 2012

Hurrr

Yöllä tokoiltiin kevyesti kellarissa. Eipä juuri muuta kuin luoksetuloa ja sen pysäytyksiä. Täpäkät pysähdykset, mitä nyt tassut liukuivat kun piti betonilla tehdä äkkijarrutuksia. Keskityttiinkin enemmän eteentulon rauhoitukseen, eli "SIVU"-käskyä ei tule ennen kuin molemmat etujalat ovat maassa.
Lisäksi tietty kaikkea tyhmää kuten jalkojen välissä seuraamista, itsen ympäri pyörimistä, peruuttamista ym. Pitää jossain vaiheessa tsekata, miten Ykä tajuaa enää tunnareiden "OMA"-käskyä, kun laumassa on käskyn niminen koira.

Tänään oli tarkoitus leikkiä sotaa eli mennä ampumaradalle totuttelemaan ääniin, mutta portit olivatkin kiinni. Höh. No, Ykä pääsi silti leikkimään tutun Manteli-holskun kanssa, ja Ykä oli NIIN ILOINEN. Se on niin roturasisti, tulee kaikkein parhaiten toimeen muiden holskujen kanssa. Luikerteli vain häntä vispaten joka puolelle, korvat niskassa ja hymy korvissa. Ihanaa katsottavaa.

Oma alkaa jopa tajuta jotain! Tullessaan se ei osannut istua, ei sitten millään. Ei tajunnut namilla ohjaamisia, ei yhtään mitään. Näyttelykoira osaa vain seistä... no, nyt kun on jokusen kerran painettu pylly maahan, kehuttu paikallaolosta ja kielletty liikkumasta, pylly lätsähtää maahan jo aika pätevästi. Varsinkin hississä, jossa koirien tehtävä on istua perse takaseinään päin, Oma on oikein nohevana. Seuraava asento onkin sitten maahanmeno. Oma on siitä haastava opetettava, ettei se tarjoa itse yhtään mitään. On vain ja möllöttää. Oli entisessä elämässään oppinut että ruokaa tulee naaman eteen joka tapauksessa, joten ihan ekaksi laitettiin koira paastolle. Parin päivän jälkeen alkoi jo näkyä jotain järkevyyttäkin päässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti