tiistai 3. tammikuuta 2012

Sekalaista

Uusivuosi oli ja meni, päivällä canicrossattiin pahimpia höyryjä pois. Räjähteli vähän silloinkin, koira meni vähän lyttyyn mutta vetämiseen kannustaminen selvästi auttoi. Viiden tienoilla vikan kerran pihalle, sitten sisällä verhot kiinni, tv täysille ja pesukone linkoamaan. Ykä rauhoittuu hyvin eteisessä portin takana, ja sinne se aina vietiinkin jos meinasi liikaa läähätellä. Keskiyön aikaan vain nukkui kyljellään olkkarissa, ihan tyytyväisenä.

Oman kanssa on mennyt myös hienosti. Koska se on ollut aiemmin paljon tarhassa, se innostuessaan/ahdistuessaan/tylsyyksissään alkaa helposti pyöriä itsensä ympäri. Tähän ollaan kiinnitetty huomiota, eli kielletty aina. Nyt pyörii paljon vähemmän kuin tullessa. Yksinolon opettelu on vielä vaiheessa, koska tyttö alkaa silloinkin kiertää kehää. Nika ei tästä välitä, mutta Ykä komentaa. Laitettiin webkamera nauhoittamaan koirien käyttäytymistä, ja olin ensin vähän ärtynyt Ykän käytöksestä. Mutta kyllä se ihan oikeasti on fiksu koira, sen näki tokasta yksinolovideosta. Ei se jää Omaa kurmuuttamaan, eikä turhaan lähde pahaa tekemään. Kunhan sanoo että nyt loppui pyöriminen, ja sen jälkeen häntä laskee ja Ykä lähtee nukkumaan. Pitää vain luottaa omaan koiraan ja osata lukea sen käytöstä.

Kun ihmiset ovat kotona, Ykä luottaa siihen että ihmiset handlaavat tilanteen. Sheltit nyt saavat muutenkin vaikka kävellä Ykän ali, ei haittaa. Selkään ei sentään tartte nousta, ellei se ole osa jotain temppua. Oma on myös nopeasti oppinut kävelemään hihnassa sillä puolella minne se on laitettu, johtuisiko siitä että jäi useammankin kerran kunnolla alle kun tuli seilaamaan ihmisten eteen...

Eilen naksuttelin Ykälle pitkästä aikaa, opeteltiin käskyä "NENÄ" eli ns. häpeämisliikettä. Vähän on pitkät piuhat raitapaidalla, mutta kyllä se siitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti