tiistai 17. tammikuuta 2012

Tehotemppuilua, osa 1

Voisi melkeinpä ottaa tavaksi 15min tehotemppuilut, niin saisi vähän tätä treenilaiskuutta karisteltua. Sen siitä saa kun on kolme koiraa eikä ryhmätreenejä, tulee treenailtua yksinkin paljon harvemmin kuin silloin kun oli vain yksi koira. Vaikka on se lenkkeilykin kivaa.

Muutoinhan olen epähuomiossa opettanut Ykälle mm. ruokakupin noutamisen. Mutta kun se on ainakin kahden metrin päässä ulko-oven luona, ei sitä jaksa itse könytä hakemaan!

Tehotemppuilua, osa 1
(17.1.2012)

  • Tunnari ("OMA")
Parvekkeella (kun en jaksanut lähteä erikseen pihalle...) tunnaria ekaa kertaa varmaan kuukausiin. Yht. viisi kapulaa, oma hajustui käsissä n. 7s ennen viemistä. "OMA"-käsky on yhä hanskassa, kyllä Yksä selkeästi erottaa milloin se on tunnarikäsky, vaikka muutoin lässytelläänkin samaa sanaa uudelle shelttitulokkaalle. Eka kerta oli vähän sähläystä, siirteli vääriä nenällä kun oli niin tohkeissaan. Ei kuitenkaan lähminyt niitä suulla. Kehuin heti kun nosti oman, ja koira kiikuttui nätisti eteen istumaan palikan kanssa.
Toka kerta samoilla palikoilla meni paljon nätimmin ja vähemmillä siirtelyillä. Jes!

  • Jalkojen välissä istuminen kontaktissa ("VÄLI")

Selvää kauraa, mutta Ykän mielestä ihan mahtavan ihanaa. Nyt otettiin vain oikeinpäin istumista.

  • Jalkojen välistä pujottelu ("KASI" ja "LÄPI")

Holskuhan kiemurtelee, ja vietikkäästi kiemurteleekin. Mennään vielä käsi- ym. avuilla, mutta saanpahan minäkin lihastreeniä. "KASI"-käskyllä aloitetaan jalkojen välistä pujottelu takaa, "LÄPI"-käskyllä edestä.

  • Väärinpäin olevan kipon koskeminen tassulla

No piti sitä nyt vähän keksiä jotain uutta! Ensin namia lensi siitä, kun Ykä töni kippoa kuonolla, sitten siitä, kun se alkoi läimiä sitä tassulla. Tarvitsi ensialkuun vähän avustusta (taputtelin kippoa pari kertaa kädellä tai jalalla), mutta sitten tarjosi liikettä omatoimisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti