tiistai 15. marraskuuta 2011

Tangon alkeita

Eilen tokotreeneissä. Viime viikon treenilomailun ansiosta Yksä oli aivan täpinöissään, ja hommien teko oli superkivaa. Tunti aloitettiin koiratanssitemppujen opettelulla, olipahan vähän pähkäiltävää sekä ohjaajalle että ohjattavalle. "VÄLI"-käskyllä opetettiin koiraa tulemaan istumaan jalkojen väliin + pysymään siinä myös liikuttaessa eteen ja taaksepäin. Ykän mielestä tämä oli ihan mahtavaa, ja se oppi homman jujun nopeasti. Vaikeampaa olikin sitten seurauttaa koiraa siten, että itse peruutti ja koira käveli oikeinpäin lapa vasemman/oikean ihmisjalan kohdalla. Nyt aletaan tehdä näitä "hassuttelujakin" enemmän, hyvää vaihtelua tiukan tokottelun lomaan.

Kolmas uusi asia oli ohjatun noudon alkeet. Kapulathan meillä on joo, kotona pölyttymässä... aloitettiin ensin setillä 1 x merkki ja 2 x alusta. Merkille lähettely oli muistissa, paitsi sitten kun jommallakummalla alustalla oli nakkia. Jäi merkille hyvinkin vinoon, sitä korjailtiin aikamme. Pari kertaa varasti nakkialustalle, mutta karjuin niin että jätti namit rauhaan. Kun nameille ohjaus alkoi sujua, otettiin pari kertaa kilon noutokapulalla samaa käskyillä "OIKEATUO" ja "VASENTUO". Hyvin älysi. Hihkumista ja juoksemista ja rehaamista palkaksi, koira pyörii ympyrää kun on niin kivaa ja häntä vispaa.
Menneisyydestä palasi mukaan myös kaukojen opettelu selin koiraan. Kolmen metrin päästä ei toivoakaan, mutta homma alkoi pelittää kun jäin metrin päähän. Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.

Treeneistä jäi hyvä mieli siitäkin huolimatta, että Ykällä on näköjään toisessa korvassa aika törkeä tulehdus. Kummakos kun läpsyttelee korviaan niin paljon. No, huuhteluaineet ostettu, eiköhän se siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti